31.5.11

Ώρα να πειραματιστούμε!


Είχα κάποτε μια συζήτηση με έναν καθηγητή Χημείας του πανεπιστήμιου της Κρήτης, σε μια εκδήλωση για τη σωτηρία του Κηφισού. Ήταν πολύ απλός άνθρωπος και για αυτό μπόρεσα να παρακολουθήσω ένα σχέδιο για την εκμετάλλευση των λυμάτων και των απόνερων που κατέληγαν στο ποτάμι. Μέσα στην κουβέντα που είχαμε θυμάμαι κάποια λόγια που μου χε πει σχετικά με τη δράση και την αντίδραση.
«Οι περισσότεροι από εμάς διαπιστώνουμε κάτι, είτε είναι καλό είτε είναι κακό. Όταν είναι καλό καλώς έχει το αφήνουμε στην άκρη. Όταν είναι κακό κάτι πρέπει να κάνουμε πέρα από την διαπίστωση. Με τις διαπιστώσεις δεν λύνεται το πρόβλημα. Σαν να τρως ένα άνοστο φαγητό. Καταλαβαίνεις ότι κάτι λείπει. Το νιώθει ο ουρανίσκος σου, η γλώσσα σου. Αν μείνεις όμως εκεί, θα μείνεις νηστικός. Άρα τι κάνεις αρχίζεις τους πειραματισμούς. Βάζεις λίγο αλάτι, δοκιμάζεις. Καλύτερο, αλλά κάτι θέλει. Βάζεις λίγο πιπέρι. Δοκιμάζεις. Πιο καλό, αλλά μάλλον θέλει και λίγο λεμόνι…
Έτσι με τους πειραματισμούς φτάνεις στο πιο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Αυτή είναι οι δουλειά μου να πειραματίζομαι και να κάνω τη ζωή μου, τη ζωή σας την ζωή όλων πιο ποιοτική»!
Κάπως έτσι λοιπόν συμβαίνει και με τα χίλια δυο προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα μας…
Όλοι τα ξέρουμε και τα διαπιστώνουμε καθημερινά. Στο σπίτι μας, στην εργασία μας, στη γειτονιά μας, στην πολιτική, στην εκπαίδευση, στην διασκέδαση, σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής μας. Αλλά τι κάνουμε; Μένουμε στις διαπιστώσεις και γκρινιάζουμε. Κανείς από εμάς δεν έχει κάτσει να σκεφτεί. «Με ενοχλεί αυτό, και πρέπει να το αλλάξω. Πως έτσι κι έτσι, κι έτσι». Αν ο καθένας μας άλλαζε και κάτι από αυτά που τον ενοχλούσαν στο μέτρο που του το επέτρεπαν, νομίζω πως η ζωή όλων μας θα ήταν καλύτερη.
Για αυτό τέλος στις διαπιστώσεις. Ήρθε η ώρα να δώσουμε λύσεις. Και ο καθένας ας την προσαρμόσει στη ζωή του. Απλά ας το κάνουμε μια φόρα για το καλό όλων και όχι για προσωπικό συμφέρον.
Μια καλή αρχή είναι αυτό που συμβαίνει με την κίνηση των «αγανακτισμένων». Διαπιστώσαμε , ότι οι πολιτικοί μας τα έχουν σκατώσει παντού και βγήκαμε να αντιδράσουμε. Μέχρις εδώ καλά. Πλέον πρέπει να κοιτάξουμε για λύσεις. Ας πειραματιστούμε λοιπόν και πιστεύω ότι κάτι καλό θα προκύψει…  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου