19.10.19

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΔΕΝ ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΚΙΚΙΛΙΑ ΜΟΥ!


Η περιπέτεια υγείας του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ έχει συγκλονίσει την Ελλάδα. Αυτά τα όμορφο μουτράκι έχει καταφέρει να ενώσει όλο τον κόσμο σε έναν αγώνα να προλάβουμε να σώσουμε τον μικρούλη και να περισώσουμε την ανθρωπιά μας.
Αυτή που δεν κατάφερε να δείξει ένα Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, ένας υπουργός, μία κυβέρνηση.

Σαν χείμαρρος οι απλοί πολίτες στραγγάλισαν νόμους και υπονόμους και άρχισαν να μαζεύουν ευρώ-ευρώ τα χρήματα που χρειάζονται για να στείλουν τον μικρούλη εκεί που υπάρχει ακόμη ελπίδα.
Τα 3.000.000 ευρώ είναι πράγματι πάρα πολλά και ίσως (που δεν το πιστεύω) να μην μαζευτούν. Γίνεται όμως μία όχι τεράστια, αλλά υπεργιγάντια προσπάθεια να μαζευτούν. Όχι από εφοπλιστές, όχι από μεγαλοεπιχειρηματίες, όχι από τράπεζες, αλλά από τον απλό λαό.
Εκεί που ο υπουργός στάθηκε στο γράμμα του νόμου, ο λαός το ξεπέρασε δείχνοντας πως ακόμη υπάρχει ελπίδα όχι μόνο για τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ, αλλά και για τον ίδιο τον ελληνικό λαό.

Όχι δεν είναι λανθασμένη η απόφαση του κ. Κικίλια. Είναι πέρα ως πέρα σωστή. Θεσμικά και νομικά είναι η σωστή. Ηθικά όμως;
Και ηθικά θα ήταν σωστή, αν ο υπουργός Υγείας παρέμενε στην αρχική του απόφαση. Ότι βάση των κανονισμών δεν μπορεί να μεταβεί ο μικρός Παναγιώτης – Ραφαήλ στις ΗΠΑ, δεν είναι δυνατόν να του χορηγηθεί η συγκεκριμένη μη εγκεκριμένη από την Ε.Ε θεραπεία.
Θα ήταν σίγουρα σκληρή απόφαση, αλλά ναι θα ήταν ηθική…

Όταν όμως βλέποντας τις αντιδράσεις του κόσμου, αυτή την υπερπροσπάθεια που γίνεται και προσπαθείς να δικαιολογηθείς, προσπαθείς εκ των υστέρων να βρεις τρόπο να σώσεις τον Παναγιώτη Ραφαήλ, στην πραγματικότητα δεν προσπαθείς να σώσεις τον μικρούλη, αλλά τον ίδιο τον εαυτό σου, το πολιτικό σου κύρος, το κύρος της κυβέρνησης.

Σε αυτό το σημείο η ηθική χάνεται…
Σε μία άλλη περίοδο αυτή η υπουργική διαχείριση στην περιπέτεια ζωής ενός μωρού θα μπορούσε να είχε «ρίξει» ακόμη και την κυβέρνηση. Και όχι δεν είναι πολιτικό το θέμα, οι ίδιοι το αναγάγουν σε πολιτικό κάνοντας το ένα λάθος πίσω από το άλλο.

Αφού δεν μπορείς υπουργέ μου να γίνει ο ήρωας, κάτσε στα αυγά σου και άσε τους απλούς πολίτες να γίνουν οι μικροί ήρωες για τον Παναγιώτη – Ραφαήλ.

Εσύ ακόμη και τώρα δεν μετράς τη ζωή του μικρούλη, αλλά το πολιτικό κόστος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου