24.5.11

«Δεν καταντάμε Ελλάδα»

Πλέον το μάθαμε το παραμύθι. Μόνο που το παραμύθι αυτό έχει δράκο. Και είναι ικανός να μας κάνει μια χαψιά. Τότε δεν πρόκειται για παραμύθι. Αλλού βρίσκεται αυτό. Στις κακές κυβερνητικές  επιλογές και τους πρόχειρους υπολογισμούς του οικονομικού επιτελείου που δεν μπορούν με τίποτα να ευοδώσουν. Γιατί με το τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι τι να μαζέψεις...
Οσο και λάδι να τρώμε πενταροδεκάρες θα μαζέψεις.
Πλέον βρεθήκαμε σε νέο τελεσίγραφο. Σε 1,5 μήνα στάση πληρωμών αν δεν πάρουμε την 5η δόση του δανείου. Για να την πάρουμε όμως πρέπει να ξεπουλήσουμε. ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Λιμάνια και εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Τα ξεπουλάμε όλα. Αντε λοιπόν και ξεπουλήσαμε και βγήκαμε και από την κρίση, μην το πιστέψετε υπόθεση εργασίας κάνουμε, μετά από πού θα εισπράττει η χώρα αφού τα πάντα θα τα έχει ξεπουλήσει.
Δυστυχώς η Ελλάδα μπήκε σε μια κατάσταση στην οποία δεν ορίζει η ίδια τη μοίρα της. Βρίσκεται υπό κατοχή είτε το θέλουμε είτε όχι.
Εγώ ξέρω ότι θα προτιμούσα καλύτερα φτωχός και τίμιος, παρά είλωτας και ατιμασμένος. Βέβαια το πρώτο μπορεί να κρύβει κινδύνους, που τα δικά μας τα «μάτια» να μην τους βλέπουν.
Το σίγουρο είναι πως τα ΔΝΤ, οι τράπεζες και όλοι οι δήθεςν εταίροι μας και σύμμαχοί μας κάνουν χρυσές δουλειές στις πλάτες μας.
Και για όλα αυτά όλοι εμείς είμαστε υπεύθυνοι. Όχι γιατί μαζί τα φάγαμε όπως είπε ο ακατανόμαστος,  αλλά γιατί δεν ξεσηκωνόμαστε. Σταση πληρωμών αυτοί, στάση στα πάντα εμείς. Όπως έκαναν οι Ισπανοί. Και μην μου πείτε τι κέρδισαν. Όλα μετράνε τα πάντα. Οποια θεωρία και να πάρετε θα δείτε ότι τα πάντα έχουν τη σημασία τους. Αλλιως δεν  θα βγάζανε το παρακράτος σαμποτάρουν κάθε απεργία, κάθε διαδήλωση κάθε πορεία.
Θεωρώ ότι δεν υπάρχει αναστρέψιμη κατάσταση. Αφού ξεπουλήσουμε και τον Παρθενώνα θα οδηγηθούμε στην πτώχευση. Αλλωστε η ιστορία το έχει δείξει ότι κάθε αιώνα η Ελλάδα ζει έναν πόλεμο. Μη νομίζετε και αυτός πόλεμος είναι.
Τελειώνοντας θα σας παραθέσω μια δήλωση του Ούγκο Τσάβες για να καταλάβετε γιατί καταντήσαμε έτσι. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

«Με ρωτάτε γιατί στείλαμε φυλακή όσα στελέχη μας κλέψανε; Γιατί κλέψανε! Και δεν τους τιμωρήσαμε εμείς αλλά οι θεσμοί. Μου λένε «γιατί άφησες να μπει φυλακή ο υπουργός άμυνας και δεν τον κάλυψες επειδή ήταν προσωπικός σου φίλος;». Μα... γιατί έκλεψε!

Πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας, την πίστη του λαού στη κυβέρνηση. Πρόδωσαν τον Λαό, τη Δημοκρατία, το Στρατό, την Πατρίδα, το Έθνος; Τιμωρούνται από τη Δικαιοσύνη! Αν τους αφήσεις θα διαφθείρουν κι άλλους. Γι' αυτό φυλακίστηκαν. Τιμωρώντας τη διαφθορά κρατάμε γεμάτα τα ταμεία και τη Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη μαφία των τραπεζών μακριά απ' τα πόδια μας. Δεν καταντάμε Ελλάδα!»

Ούγκο Τσάβες (Ιούλιος 2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου