24.10.11

Στο βασίλειο της φρίκης!


H είδηση και μόνο σοκάρει. Δίχρονο κοριτσάκι παρασύρθηκε από δύο φορτηγά αγνοήθηκε από δεκάδες περαστικούς και στο τέλος πέθανε…
Βλέποντας την εικόνα ένα μωρό να κείτεται χτυπημένο από αυτοκίνητο και δίπλα του σε απόσταση λιγότερο από μέτρο να περνούν άνθρωποι και να το αγνοούν με κάνει να ανατριχιάζω.
Σε τι κόσμο ζούμε; Ποιες είναι οι αρχές και οι αξίες για τις οποίες παλεύουμε. Τι σημασία έχει αν το περιστατικό συνέβη στην Κίνα. Πλέον στην παγκοσμιότητα που ζούμε υπάρχουν σύνορα. Λες και αν συνέβαινε στη χώρα μας αυτό δεν θα υπήρχαν άνθρωποι, υπάνθρωποι που θα έκαναν το ίδιο. Δεν ξέρω ποιος είναι χειρότερος εγκληματίας. Ο Καντάφι που χρόνια βασάνιζε, βίαζε, σκότωνε. Οι Λίβυοι αντάρτες που λίντσαραν, σοδόμισαν ένα πτώμα ακόμη και αν αυτό είναι του Καντάφι, οι οδηγοί των φορτηγών που αφού παρέσυραν ένα μωρό το άφησαν να πεθάνει ή όλοι αυτοί οι  φιλήσυχοι Κινέζοι που άφησαν στα χέρια του θανάτου έναν μικρό άγγελο, μόνο και μόνο για να μην καθυστερήσουν στη δουλειά (ξέρω εγώ, ποια άλλη δικαιολογία στέκει. Όλες φαντάζουν αστείες και μηδαμινές).  
Στην εποχή που ζούμε πλέον η βαρβαρότητα έχει ξεπεράσει σε κάθε επίπεδο τον όποιο πολιτισμό, και τον έχει ξεπεράσει γιατί απλά στη σημερινή εποχή έχουμε κατακτήσει τη γνώση και πράττουμε συνειδητά ότι πράττουμε. Χωρίς δικαιολογίες και ενδοιασμούς μπορούμε να αφήσουμε κάποιον να πεθάνει απλά και μόνο γιατί δεν το γνωρίζουμε, γιατί δεν είμαστε εμείς στη θέση τους. Είμαστε ικανοί να προσπεράσουμε κάποιον αβοήθητο γιατί θα χάσουμε το λεωφορείο αν καθυστερήσουμε.
Αν καθυστερήσουμε! Είμαστε νοητικά καθυστερημένοι αν θεωρούμε ότι αν κάνουμε τα ίδια που μας έκανε κάποιος, αν πάρουμε εκδίκηση με τον χειρότερο τρόπο θα λυτρωθούμε.
Η λύτρωση βρίσκεται στο μυαλό και στην ψυχή να καταφέρεις να μην εκδικηθείς αυτόν που σου κανε κακό. Λύτρωση θα ήταν αν κάποιος άκουγε το παιδικό κλάμα, βογκητό, πόνο του δίχρονου μωρού και του προσέφερε απλά μια τελευταία αγκαλιά.
Η λύτρωση έρχεται όταν σώζεις μια ζωή, όχι όταν την αφαιρείς…
Ευτυχώς η μοίρα φρόντισε να γλιτώσει το μικρό κοριτσάκι πριν ο σύγχρονος κόσμος αλλοτριώσει τη ψυχούλα του…  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου