15.10.11

Ενωμένοι μέχρι τελικής πτώσης!


Εβδομάδες τώρα παρακολουθώ έναν αγώνα που δίνουν κάποιοι εργαζόμενοι για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους. Αφεντικό τους ένας πάρα πολύ γνωστός επιχειρηματίας που χρόνια τώρα λυμαίνεται τον ιδρώτα των ανθρώπων που βρίσκονται στις επιχειρήσεις του, για να πλουτίζει όλο και περισσότερο. Χρόνια γίνεται αυτή η δουλειά με την ανέχεια του κράτους και των κυβερνήσεων. Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση όμως έχει φτάσει στο απροχώρητο. Υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν να πληρωθούν περισσότερο από 10 μήνες. Πάντα αυτό ήταν το κόλπο. Με το διαιρεί και  βασίλευε, με τις απειλές και τις ρουφιανιές, κατάφερνε να κάνει πάντα τη δουλειά του.
Ένας πραγματικός βρυκόλακας ο Γ.Κουρής κατάφερε τόσα χρόνια να γίνει πάμπλουτος με αθέμιτα μέσα. Πολλά ακούγονται και τα περισσότερα είναι και αληθινά, αλλά το χειρότερο όλων ήταν η εκμετάλλευση των εργαζομένων του.
Χρόνια ολόκληρα το ίδιο βιολί. Μισθοί κάτω από τις συλλογικές συμβάσεις και πάντα να δίνονται με καθυστέρηση 2 και 3 μηνών. Όσες φορές κι αν προσπάθησαν οι εργαζόμενοι να αλλάξουν το καθεστώς αυτό, δεν τα κατάφεραν. Πάντα είχε τους μηχανισμούς να σπάσει το μέτωπο των εργαζομένων. Και πάντα δίπλα του το κράτος. Λες και κάτι είχε να κερδίσει από μια τέτοια… συμμαχία. Ή καλύτερα από  κάτι ήθελαν να γλιτώσουν οι εκάστοτε κυβερνώντες και προσκυνούσαν τον… μεγαλοεκδότη.
Οι εργαζόμενοι στον Φίλαθλο από τον Σεπτέμβριο βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Η αθλητική εφημερίδα έχει παραπάνω από μια εβδομάδα να κυκλοφορήσει. Από τη Δευτέρα τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσει και η Αυριανή, καθώς η ΕΣΗΕΑ μαζί με τους εργαζόμενους έχει κηρύξει 48ωρη απεργία.
Μακάρι αυτή τη φορά το κράτος να βρεθεί στο πλάι των εργαζομένων, παίρνοντας και αυτό με τη σειρά του τη δική του εκδίκηση.
Ευχή όλων που βρίσκονται και που πέρασαν από τις εκδόσεις του Γ.Α. Κουρή να αποδοθεί έστω και την τελευταία στιγμή δικαιοσύνη!
Ελπίδα όλων που βρίσκονται και που πέρασαν από τις εκδόσεις του Γ.Α. Κουρή είναι αυτή τη φορά το μέτωπο των εργαζομένων να παραμείνει ενωμένο μέχρι τελικής πτώσης. Πρέπει όλοι τους να καταλάβουν πως με το κλείσιμο των επιχειρήσεών του ο πραγματικά χαμένος θα είναι ο ίδιος ο επιχειρηματίας, οπότε να μην μασάνε με τις ψευδοπαλικαριές και ψευδοαπειλές!  

ΥΓ. Έχω και γω περάσει από το μαγαζί του και κατανοώ, γιατί την έχω νιώσει και εγώ, την αγωνία, την αγανάκτηση, την οργή των συναδέλφων. Για αυτό τους αφιερώνω το πιο κάτω τραγούδι με την ευχή… όλα αυτά τα γαμημένα να βγουν από τα χείλη τους να μην σφηνώσουν πάλι στον αυχένα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου