8.10.11

Δυο αλεξίπτωτα μας σώζουν από την ελεύθερη πτώση στον Καιάδα της ΕΕ!


Κάθε μέρα που περνάει ολοένα και διακρίνονται περισσότερο τι ακριβώς συμβαίνει με την Ελλάδα και γιατί η ολόκληρη η Ευρώπη από τη μία τρέμει το ελληνικό χρέος από την άλλη όμως δεν τολμά να την πετάξει εκτός ΕΕ.  
Η άμυνα της Ελλάδας αυτή την στιγμή είναι το ίδιο της το χρέος. Και αυτό οφείλεται στον μεγάλο αριθμό των ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια  γαλλικών και γερμανικών τραπεζών.
Μια ελεγχόμενη χρεωκοπία της Ελλάδας θα αποφέρει σημαντική ζημιά στις τράπεζες των δύο χωρών, που στη συνέχεια πιθανότατα θα συμπαρασύρει όλο το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης.
Για να μην συμβεί αυτό θα πρέπει να εξασφαλιστεί ένα ποσό που θα λειτουργήσει ως ασφάλεια στο ντόμινο που θα προκαλέσει η ελληνική χρεωκοπία. Αυτό το ποσό αγγίζει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών τα 2 τρις. Αυτό ακριβώς αποτελεί το πρώτο αλεξίπτωτο της Ελλάδας.
Κατόπιν τούτου οι φίλοι μας αναζητούν λύσεις ώστε να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας. Σίγουρα ένας τρόπος είναι η φορολόγηση. Όχι όμως των μικρομεσαίων τάξεων. Με τα ψίχουλα δεν μπορεί να μειωθεί το, κατά 50% μεγαλύτερο του ΑΕΠ, εθνικό μας χρέος.
Έτσι αναζητούνται νέοι τρόποι. Όλο και περισσότερες φωνές από την Ευρώπη μιλούν για μέτρα που πρέπει να παρθούν, τα οποία όμως αποτελούν ταμπού για την ελληνική κυβέρνηση.
Όπως την άρση του τραπεζικού απορρήτου στην Ευρώπη ώστε να εντοπιστούν «τα 200 έως 300 δισ. ευρώ που υπολογίζεται ότι έχουν φυγαδευτεί από Έλληνες στο εξωτερικό».
Την μείωση  των τεράστιων αμυντικών δαπανών που αγγίζουν το 4% του ΑΕΠ, τη στιγμή που στη Γερμανία το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 2% και στην Αυστρία στο 0,8% .
Την μείωση της εξάρτησης των ενεργειακών αναγκών της Ελλάδας, που σε ποσοστό 80%, καλύπτονται με εισαγωγές πετρελαίου, κάτι που θα πρέπει να μειωθεί μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, τουλάχιστον κατά το ήμισυ και να υπάρξει επιπλέον εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας.
Την άμεση παύση των φοροαπαλλαγών των Ελλήνων εφοπλιστών.
Αυτά είναι μερικά από τα μέτρα που ζητούν οι εταίροι μας και που είναι περισσότερο αποτελεσματικά από τις εφεδρείες και την φορολόγηση μέσω της ΔΕΗ.
Απλά αυτά χρειάζονται χρόνο για να αποδώσουν. Αλλά μόνο μέσω αυτών θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία που τώρα παρά τα δις που πέφτουν παραμένει ένα ξερό απύθμενο πηγάδι.
Βέβαια τα όποια χρήματα δοθούν στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή μπορεί να χρησιμοποιηθούν ώστε να ελεγχθεί η μικρή φωτιά της Ελλάδας και να μην μετατραπεί σε πύρινη λαίλαπα (μέσω της χρεωκοπίας) που θα κατακάψει όλη την Ευρώπη.
Το δεύτερο αλεξίπτωτο της Ελλάδας είναι ο φυσικός της πλούτος. Κάποτε η δύναμή της ήταν η στρατηγική της θέση. Σήμερα με την «εξωραϊσμό» της Τουρκίας αυτό δεν υφίσταται. Η Τουρκία αποτελεί μέλος του ΝΑΤΟ, και υπό ένταξη κράτος στην ΕΕ.
Τώρα η αιχμή του δόρατος είναι ο χρυσός, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Φαίνεται ότι το παρθένο τοπίο της Ελλάδας σε αυτούς τους τομείς μας κρατά ακόμη ζωντανούς. Οι ευρωπαίοι εταίροι μας γνωρίζουν πως μία πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την ΕΕ θα ανοίξει την όρεξη στους ανταγωνιστές της για να καρπωθούν τα οφέλη. ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία καλοβλέπουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο ιδίως μετά την κρίση στην Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Οι Ευρωπαίοι φίλοι μας δεν δείχνουν διατεθειμένοι να χάσουν το κομμάτι από την πίτα. Σε μας απομένει πως θα κάνουμε το μοίρασμα για να σωθούμε τελευταία στιγμή από την ελεύθερη πτώση στον Καιάδα της ΕΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου