23.10.11

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Οι καθημερινές πράξεις αυτής της κυβέρνησης αποδεικνύουν ότι έχουν χάσει κάθε έννοια του μέτρου. Πλέον γνωρίζοντας ότι όσα κάνουν προκαλούν λαϊκές αντιδράσεις, προσπαθούν «τρομοκρατώντας» τους πολίτες να κάμψουν τις αντιδράσεις τους.
Τα όσα συνέβησαν με το πανό που αναρτήθηκε στην εξέδρα των φανατικών οπαδών του Παναθηναϊκού στον αγώνα ΠΑΟ – Εργοτέλης το αποδεικνύει περίτρανα. Το συγκεκριμένο πανό ανέφερε: «Πολιτικοί λαμόγια, Βουλή των βολεμένων, θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων».
Ο διαιτητής του αγώνα μολίς το αντιλήφθηκε διέκοψε ορθώς τον αγώνα καθώς απαγορεύεται από τον ΚΑΠ να αναρτηθεί πανό με πολιτικό μήνυμα.
Από εκεί και πέρα όμως έγινε το εξής τραγελαφικό. Αστυνομικοί μετά τη λήξη του αγώνα αναζητούσαν τα άτομα που είχαν το συγκεκριμένο πανό. Σταματούσαν τα αυτοκίνητα και τα έψαχναν. Όταν τελικά το βρήκαν οδήγησαν τα άτομα αυτά στο αστυνομικό τμήμα και καλά για εξακρίβωση στοιχείων.
Για την ενέργεια αυτή δύο ενδεχόμενα υπάρχουν. Ή ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης έδρασε αυτοβούλως και κατά συνέπεια ταλαιπώρησε τόσο κόσμο μόνο και μόνο για να κάνει καψώνι στα συγκεκριμένα άτομα που ανήρτησαν το πανό, ή ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης πήρε άνωθεν, και μιλάμε για βουλευτή και πάνω, εντολή να προβεί σε έλεγχο και σύλληψη των… δραστών για εκφοβισμό.
Η ουσία είναι ότι όποιος έδωσε την εντολή αυτή πρέπει τουλάχιστον να είναι ανεγκέφαλος. Και εξηγώ ότι κάλλιστα θα μπορούσε αυτή η ενέργεια της αστυνομίας να προκαλέσει εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ οπαδών και αστυνομίας για μια ασήμαντη αφορμή. Και όταν λέω ασήμαντη αφορμή το εννοώ γιατί καταλαβαίνω ότι η λέξη «λαμόγια» είναι υβριστική, αλλά όχι στο βαθμό των συνθημάτων που ακούστηκαν μαζικά από 15000 κόσμο. Συνθήματα όπως «Πουτ… γιοι πολιτικοί» και «Παπανδρέου σε γαμ… στο μ… της μάνας σου χοροπηδάμε».
Και αν το «λαμόγια» προκάλεσε την οργή της αστυνομίας, ή της πολιτικής αρχής ώστε να διαταχθεί η προσαγωγή των υπευθύνων, με την ίδια λογική γιατί οι ίδιοι δεν εξοργίστηκαν ώστε να διατάξουν τη προσαγωγή όλων των θεατών του αγώνα.
Ακριβώς σε αυτό βρίσκεται η ανεγκεφαλιά και η αστειότητα του θέματος. Είναι σαν κάποιος να κλέβει ένα καρβέλι ψωμί και να το συλλαμβάνεις κι άλλος να κλέβει μια τράπεζα και να φεύγει κύριος.
Ο λόγος λοιπόν που συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό είναι προφανής και βέβαια καθόλου αστείος. Το κράτος, η κυβέρνηση, οι βουλευτές, οι πολιτικοί, η αστυνομία και γω δεν ξέρω ποιος θέλει να τρομοκρατήσει τον λαό, ώστε να πάψει να αντιδρά στα όποια μέτρα παίρνει η κυβέρνηση. Μόνο που τέτοιες πρακτικές χρησιμοποιούσε η χούντα. Αύριο θα έρθουν οι εξορίες και τα ξερονήσια. Αν προλάβουν βέβαια, που δεν θα προλάβουν γιατί απλά τέτοιου είδους τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου