29.9.11

Τα ζιζάνια πάντα βρίσκουν τρόπο να φυτρώσουν…


Διαβάζοντας τη χθεσινή ανάρτηση περί εγκληματιών και της τιμωρίας που πρέπει να τυγχάνουν ένας φίλος μου έστειλε μια ενδιαφέρουσα ιστορία σχετική με το θέμα μας. Σας την παραθέτω γιατί θεωρώ ότι όλες οι απόψεις, συμφωνούμε - διαφωνούμε πρέπει να ακούγονται και ο καθένας να διαμορφώνει τη γνώμη του.
«Ήταν κάποτε ένας άνθρωπος που πέρασε όλο τον ελεύθερο χρόνο του για να φτιάξει το κήπο του. Την Άνοιξη λοιπόν πήρε μια πολυθρόνα και έκατσε να θαυμάσει τον ανθισμένο κήπο του. Όπως χαμογελούσε ικανοποιημένος για αυτό που είχε καταφέρει, παρατήρησε κάτι που του έκοψε το χαμόγελο. Κάποια αγριόχορτα είχαν φυτρώσει δίπλα σε κάτι τριανταφυλλιές και χαλούσαν την αρμονία του έργου του. Εκνευρισμένος σηκώθηκε από την πολυθρόνα και βίαια άρχισε να ξεριζώνει με τα χέρια του τα αγριόχορτα. Αφού πήρε την εκδίκησή του ξεφύσησε ανακουφισμένος και πήγε να κάτσει στην αναπαυτική πολυθρόνα του. Περνώντας  δίπλα από τις γλάστρες με τις γαρδένιες παρατήρησε κάτι άσπρα στίγματα πάνω σους βλαστούς που είχαν προκαλέσει το μαρασμό σε κάποια μπουμπούκια. Αμέσως πήρε το λάστιχο με το νερό και άρχισε να καταβρέχει με πίεση τις γαρδένιες για να τις ξεπλύνει, αλλά μαζί με τα παράσιτα σκόρπισε και όλα τα λουλούδια που είχαν ανθίσει. Την επόμενη ημέρα που ξύπνησε παρατήρησε ότι κάποια αγριόχορτα είχαν φυτρώσει και σε κάποια άλλα σημεία του κήπου του. Οργισμένος πήγε και αγόρασε ένα δηλητήριο που εξολοθρεύει κάθε παράσιτο και ράντισε τον κήπο του. Το επόμενο πρωί που σηκώθηκε παρατήρησε ότι τα περισσότερα φυτά του κήπου του είχαν καταστραφεί από το δηλητήριο που είχε ρίξει. Πάνω στην απόγνωσή του φώναξε έναν κηπουρό για να τον συμβουλεύσει. Ο κηπουρός αντικρίζοντας την καταστρεμμένο κήπο του είπε στον ιδιοκτήτη του: «Όταν θέλεις να φτιάξεις έναν αρμονικό κήπο οφείλεις να λάβεις τα μέτρα σου ακόμη και από τότε που θα βάλεις τους σπόρους. Όσο βέβαια και αν προσπαθήσεις για το τέλειο τα ζιζάνια πάντα θα βρουν τον τρόπο να φυτρώσουν. Ακόμη και τότε υπάρχουν περιθώρια να τα εξολοθρεύσεις σε μεγάλο βαθμό αρκεί οι κινήσεις που θα κάνεις να μην είναι βιαστικές και πρόχειρες. Στο τέλος όμως πάλι δεν θα καταφέρεις να έχεις έναν πεντακάθαρο κήπο. Μόνο μετά από επίμονη προσπάθεια θα καταφέρεις να εξολοθρεύσεις όλες τις βλαβερές ρίζες. Ακόμη και να μην τα καταφέρεις όμως θα πρέπει να  ότι ακόμη και αυτά τα παράσιτα αποτελούν μέρος του κήπου σου και τρέφονται με τις ίδιες ουσίες που εσύ θρέφεις τα καλλωπιστικά φυτά σου».

1 σχόλιο:

  1. Δεν ξέρω τι συμβαίνει στους κήπους, τα ζιζάνια όμως που ξεφυτρώνουν όλη την ώρα και χαλάνε την ισορροπία της κοινωνίας έχω να σου πω ότι θα εξολοθευτούν. Με δύο τρόπους: ή δεν θα βρίσκουν χώμα γόνιμο για να αναπτυχθούν ή/και θα τα πνίξουν τα υπόλοιπα υγειή φυτά, με το μέγεθος και την ποσότητά τους.
    Σ.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή