21.9.11

Καταστολή της Πρόνοιας ή πρόνοια για καταστολή!


«Με 2.000 ειδικούς φρουρούς που πρόκειται να προσληφθούν στην Αστυνομία ενισχύεται η δύναμη της μηχανοκίνητης μονάδας ΔΙΑΣ. Οι προσλήψεις είχαν συμφωνηθεί πριν από την απόφαση για τη λήψη έκτακτων νέων μέτρων.

Σύμφωνα με Το Βήμα, με απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθιερώνεται υπηρεσία της ομάδας ΔΙΑΣ όλο το 24ωρο.

Συγκεκριμένα εντός του Οκτωβρίου (και αφού οι προσλήψεις προχωρήσουν όπως αρχικά είχε προγραμματισθεί) θα περιπολούν στους δρόμους των μεγάλων πόλεων οι μοτοσυκλετιστές της ΔΙΑΣ και από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 6 το πρωί, ώρα που θα αναλαμβάνουν βάρδια άλλοι μοτοσικλετιστές της ομάδας.

Η καθιέρωση υπηρεσία της ομάδας ΔΙΑΣ όλο το 24ωρο κρίθηκε αναγκαία για την αντιμετώπιση της όλο και αυξανόμενης εγκληματικότητας. Στοιχεία πάντως από την ηγεσία της Αστυνομίας αναφέρουν ότι με την καθιέρωση των περιπολιών της ομάδας ΔΙΑΣ μειώθηκαν αισθητά οι ληστείες σε τράπεζες, αλλά αυξήθηκαν οι διαρρήξεις στα σπίτια».

Πρόκειται για ανάρτηση του in.gr στις 21 Σεπτεμβρίου του 201 (16.41). Την ακριβώς προηγούμενη ημέρα σε 3 νοσοκομεία της Αττικής έφτασαν τα κακά μαντάτα σε συμβασιούχους νοσηλευτές. Σε άλλους ανακοινώθηκε απόλυση και σε άλλους ότι μπαίνουν σε εφεδρεία. Επίσης σε άλλο νοσοκομείο αποφασίστηκε η μείωση κατά 15% του νοσηλευτικού προσωπικού. Τέλος από το υπουργείο Υγείας μελετάται αν δεν έχει αποφασισθεί ήδη η απόλυση όσων νοσηλευτών προσλήφθηκαν το 2010 και 2011.
Η Ελλάδα του σήμερα, η Ελλάδα του Παπανδρέου και του Βενιζέλου (η σειρά είναι τυχαία, βάλτε το όνομα της δικής σας προτίμησης πρώτο), έχει εγκαταλείψει κάθε κοινωνική πολιτική και από κράτος πρόνοιας έχει μετατραπεί σε κράτος βίας και καταστολής κάθε λαϊκής αντίδρασης.
Είναι νομίζω περιττό να σας περιγράψω εγώ το έργο που θα κληθούν να προσφέρουν οι 2.000 νέοι ειδικοί φρουροί της ΔΙΑΣ. Είναι περιττό να σας αναφέρω για ποιο λόγο η κυβέρνηση φροντίζει να ενισχύσει τις αστυνομικές της δυνάμεις, την ίδια ώρα που από την τρόικα έχει απαγορευθεί κάθε είδους πρόσληψη στο Δημόσιο.
Τη λαϊκή αντίδραση φροντίζει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση με τον πλέον αντιδημοκρατικό τρόπο και μην γελιέστε με τα περί αυξανόμενης εγκληματικότητας. Όχι ότι δεν έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα, αλλά μην περιμένετε να την αντιμετωπίσουν τα παιδαρέλια της ΔΙΑΣ. Άλλωστε αυτοί βαριούνται να κουνηθούν το πρωί και κάθονται αραχτοί σε παγκάκια και πλατείες, την ώρα που όλοι μας τους βλέπουμε. Περιμένετε να επέμβουν τη νύχτα;
Την ακριβώς ίδια στιγμή οι ασθενείς στα νοσοκομεία θα… ασθενούν περισσότερο (για να μην πω τίποτα χειρότερο), καθώς το ήδη ελλιπές νοσηλευτικό προσωπικό θα μειωθεί περισσότερο. Στο τέλος οι ασθενείς θα κάνουν μόνοι τους τη νοσηλεία τους. Μόνοι τους θα παίρνουν την πίεση, θα βάζουν θερμόμετρο (που θα φέρνουν από το σπίτι), θα κάνουν μόνοι τους τις ενέσεις…
Αυτή είναι η πραγματική πτώχευση! Πτώχευση αξιών, ιδεών, ιδανικών και κοινωνικής ευαισθησίας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου