30.4.11

Ενας γάμος και η ΚΗΔΕΙΑ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ!


Το χω βίτσιο κάθε μέρα όταν ξυπνάω να ανοίγω την TV για να πάρω μια πρώτη ενημέρωση του τι έχει συμβεί όταν εγώ κοιμάμαι. Βέβαια κανά χρόνο και πλέον, το κάνω με βαριά καρδιά καθώς το μόνο που πετυχαίνω είναι κάτι λογιστές, εφοριακούς, οικονομολόγους, οικονομικούς αναλυτές και γω δεν ξέρω τι άλλο που μας έχουν γαμ… τα μυαλά για αυτήν την περιβόητη πτώχευση. Στην παρέα τους ανελλιπώς βρίσκονται και πολιτευτές, βουλευτές και υπουργοί που και αυτοί με τη σειρά τους μας γαμ… τα μυαλά για το ποιος φταίει, ποιος μας έφερε σε αυτήν την κατάσταση και άλλα τέτοια γραφικά που μας φτιάχνουν την ημέρα.
Η χθεσινή ημέρα όπως μου επιφύλασσε μια έκπληξη… Σε όλα τα κανάλια όλα αυτά τα… ζόμπι είχαν εξαφανιστεί! Ούτε αναλύσεις, ούτε προβλέψεις, ούτε αντιπαραθέσεις, τίποτα μα τίποτα! Λες και όλα είχαν λυθεί. Αντίθετα όλα τα κανάλια βρίσκονταν σε απ’ ευθείας σύνδεση με την Αγγλία, όπου στους δρόμους του Λονδίνου είχαν ξεχυθεί χιλιάδες κόσμος και πανηγύριζε. ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ έγινε αναφώνησα και πετάχτηκα όρθιος στον καναπέ μου. ΓΑΜΟΣ μου απάντησε στον ίδιο έντονο τόνο η γυναίκα μου! Ποιος παντρεύεται, ρώτησα. Και γιατί βγήκαν όλοι αυτοί και πανηγυρίζουν, δεν έβρισκε νύφη ο γαμπρός, ή νύφη δεν έβρισκε γαμπρό…
«Ο ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΡΙΝ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ», μου άπαντησε έντονα πάλι η γυναίκα μου. «ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΖΕΙΣ!»
«Στην Ελλάδα ζω, που είναι σε κρίση, πτωχεύει και που κινδυνεύουμε να χάσουμε την εθνική μας κυριαρχία…» της απάντησα, «και που δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε μα γάμους και πανηγύρια»!
Ουπς! Το ξανασκέφτηκα… Να χάσουμε την εθνική μας κυριαρχία. Από ποιους; Από τους ασπροκώληδες Αγγλους που βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν το γάμο του… πρίγκηπά τους. Εκεί μας κατάντησαν όλοι αυτοί που εξουσιάζουν τη χώρα μας. Να παρακολουθούμε κάτι το οποίο ο ελληνικός λαός το έχει αποκηρύξει δεκαετίες τώρα. Κι όμως κάποιοι αποφάσισαν ότι μας ενδιαφέρει. Ολη αυτή η χλιδή, όλο αυτό το κιτσαριό με τις καπελαδούρες, τα σμόκιν, τις ροζ γραβάτες και τα δέντρα, μέσα στο ναό είναι τόσο ξένα στη δική μας κουλτούρα που το μόνο που προκαλούν στην πλειοψηφία των Ελλήνων είναι αναγούλα…
Και όμως όλοι αυτοί οι ξενέρωτοι, είναι αυτοί που κρίνουν και καταδικάζουν τον ελληνικό λαό. Είναι όλοι αυτοί που αναθεματίζουν τους Ελληνες, γιατί βρέθηκαν κάποιοι συμπατριώτες μας που διέσυραν την τιμή και την υπόληψη της πατρίδας μας.
Ακόμη κι έτσι όμως αν είναι, ευχαριστώ τον Θεό που μου έκανε διαφορετικό από όλους αυτούς που πανηγυρίζουν για τον μονάρχη τους, που δέχονται να πληρώνουν και συντηρούν κάποιους που αποφάσισαν ότι είναι ανώτεροι από τους υπόλοιπους, που ταξίδεψαν κάποιες εκατοντάδες ή και χιλιάδες χιλιόμετρα για να παρακολουθήσουν το φιλί του πρίγκιπα και της πριγκιποπούλας του.
Ακόμη μεγαλύτερο άδικο είναι ότι σήμερα ένας άνθρωπος, που πριν 70 χρόνια μας έκανε να νιώσουμε ελεύθεροι, ο Λάκης Σάντας έφυγε από κοντά μας και τα ίδια τα κανάλια που έπαιζαν ώρες τους βασιλικούς γάμους, αρκέστηκαν να αναφερθούν μόνο στα δελτία ειδήσεων.
Κύριοι ξέρουμε ότι ο Λάκης Σάντας δεν πουλάει. Οι ιδέες δεν είναι εμπόρευμα. Οι ιδέες γεννιούνται από ανθρώπους με αρχές και ηθική.
Στο μόνο που ελπίζω είναι να βρεθεί ένας Σάντας και Γλέζος να πετάξουν και πάλι την… σβάστικα από τον ελληνικό ουρανό, να νιώσουμε πάλι ελεύθεροι από τα ζόμπι της οικονομίας, από τα ζόμπι της μοναρχίας, από όλα τα ζόμπι που αποφάσισαν να καταστρέψουν την πατρίδα μου και να την κάνουν σαν τα μούτρα τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου