29.6.11

Θέλει ο Θόδωρας να κρυφθεί... και το dna δεν τον αφήνει!


Στις 25 Ιουνίου, ο Θεόδωρος Πάγκαλος με την ανοχή και χαλαρή αντίδραση της κυβέρνησης προχώρησε σε μη δημοκρατικές ενέργειες.

Παρέπεμψε σε δίκες όσους μετέδιδαν ειδήσεις που διατάρασσαν τη δημόσια τάξη ή στρέφονταν κατά της κυβέρνησης. Προχώρησε μάλιστα σε διώξεις δημοσιογράφων και εφημερίδων όπως της «Εστίας», της «Καθημερινής» και του «Ριζοσπάστη».

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος εκμεταλλεύτηκε το έντονα αντικομουνιστικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί από τις αλλεπάλληλες απεργίες και άλλες εργατικές εκδηλώσεις και τον πανικό του αστικού κόσμου να καταλάβει την εξουσία και επέβαλε μια σειρά αντιδημοκρατικών μέτρων κατά του λαού.

Κάτι σας μπερδεύει; Τα παραπάνω δεν αναφέρονται στον δικό μας Θεόδωρο Πάγκαλο αλλά στον παππού του τον στρατηγό Θεόδωρο Πάγκαλο, που τον Ιούνιο του 1925 επέβαλε με στρατιωτικό νόμο την πρώτη δικτατορία στην Ελλάδα.

Όμως δεν μοιάζει η ιστορία να επαναλαμβάνεται. Το αντικομουνιστικό μένος του σύγχρονου Θεόδωρου Πάγκαλου είναι γνωστό.

Οι λοιδορίες και τα περιπαικτικά σχόλια κατά δημοσιογράφων και εφημερίδων είναι σύνηθες φαινόμενο.

Προσφάτως δήλωσε ότι θα χρειαστεί επέμβαση των τανκς κατά του εξαγριωμένου λαού για να προστατευθούν οι τράπεζες σε περίπτωση χρεωκοπίας της Ελλάδας.

Ακριβώς τα ίδια δηλαδή. Ο σοσιαλιστής Θεόδωρος Πάγκαλος πιστεύει ότι και ο πρόγονός του ο δικτάτορας Θεόδωρος Πάγκαλος.

Η δικτατορία κρύβεται βαθιά μέσα στο dna του. Δεν αποκλείεται να μεγάλωσε στο σπίτι του με το παράδειγμα του… ήρωα παππού που μόνος του τα έβαλε με τους εχθρούς του έθνους και πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για να σώσει την πατρίδα του. Και μια που δεν τα κατάφερε ο παππούς είπε ο εγγονός να αναλάβει δράση…

Και φαντάζεται τον εαυτό του με το πηλίκιο του παππού του να διατάζει τα τανκς να βάλουν κατά του εχθρού κι ας είναι αυτός ο ελληνικός λαός.

Ο θυμόσοφος λαός έχει μια παροιμία για αυτήν την περίπτωση που λέει: θέλει η πουτάνα να κρυφθεί και η χαρά δεν την αφήνει …


ΥΓ. Και αν κάποιοι βιαστούν να χαρακτηρίσουν απλά υπερβολικές και εξωπραγματικές τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου το ΓΕΕΘΑ μάλλον τις βλέπει αλλιώς.

Το ερώτημα του defencenet.gr προς το ΓΕΕΘΑ, ήταν συγκεκριμένο: «Τι θα πράξουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση που λάβουν εντολή από την πολιτική ηγεσία να επιχειρήσουν στο εσωτερικό της χώρας σε αποστολές καταστολής, ένα ενδεχόμενο το οποίο άφησε ανοικτό ο άντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος;»

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ στο ερώτημα του defencenet.gr
«Δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια εντολή γιατί έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν συγκεκριμένο ρόλο, ο οποίος περιγράφεται με ακρίβεια στο Σύνταγμα, κάτι που τόνισε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μόλις εχθες.
Δεν μπορούν να δεχθούν να εκτελέσουν διαταγές οι οποίες εντολές βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με τον υπέρτατο νόμο της χώρας, του Συντάγματος. Αποστολή τους είναι η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων  μας έναντι έξωθεν απειλών. Δυνάμεθα  να λειτουργούμε αποκλειστικά εντός των ορίων του Συντάγματος».

Ενδιαφέρον έχει και η προσέγγιση ανωτάτου αξιωματικού του ΓΕΣ στο θέμα: «Αν μου ζητήσουν να στείλω άρματα για να προστατέψω τράπεζες, θα στείλω, αλλά θα είμαι κι εγώ μέσα και το πρώτο βλήμα θα το ρίξω … στην τράπεζα! Να είστε σίγουροι γι’ αυτό!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου