5.6.11

H 3G γενιά των ΘΑ του Γιώργου




Το βιντεάκι των περίπου 2.30’  που ανέβηκε στο primeminister.gov.gr, εάν δεν ήξερε κάποιος ότι πρόκειται για  το site της ελληνικής κυβέρνησης, θα νόμιζε ότι   αναφέρεται σε μία άλλη χώρα, ίσως σκανδιναβική, ίσως στη Γερμανία, ή στην Αμερική, αλλά σε καμία περίπτωση σστη δίκη μας Ελλαδίτσα. Πρόκειται για ένα βιντεάκι στο οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να προβάλει επιγραμματικά  το έργο των πρώτων 20 μηνών που βρίσκεται στην εξουσία. Το κάνει επιγραμματικά γιατί έτσι την συμφέρει. Αν το έκανε αναλυτικά θα λεγόντουσαν πράγματα που τώρα απλά τα αποφεύγουν. Όπως καταλαβαίνεται δηλαδή ο πρωθυπουργός δεν ψεύδεται ακριβώς, απλά λέει μισές αλήθειες.  Αναφέρεται εν ολίγοις στα αποτελέσματα της 20μηνης διακυβέρνησης, αλλά δεν αναφέρει πουθενά στο πως φτάσαμε σε αυτά.
θα επιχειρήσω μεταξύ σοβαρού και αστείου να συμπληρώσω με τα όσα ελάχιστα γνωρίζω την άλλη μισή αλήθεια, που λίγο πολύ βέβαια ο κόσμος έχει τούμπανο…     
Αρχίζουμε λοιπόν (με μαύρα γράμματα η άλλη μισή αλήθεια).
- 20 μήνες πριν ξεκινήσαμε τον αγώνα για να χτίσουμε την Ελλάδα που θέλουμε. Πετύχαμε ήδη πολλά, μέσα σε 20 μήνες έγιναν όσα δεν έγιναν χρόνια ολόκληρα, γκρεμίζοντας ότι με κόπο και αγώνες έχτισαν οι Έλληνες μέχρι σήμερα.
- Για να γλυτώσουμε από τη χρεοκοπία, που οι άλλοι μας επέβαλαν
110 δισ. Ευρώ πρωτόγνωρος μηχανισμός στήριξης, που όμως δεν σβήνουν το χρέος που οι προηγούμενοι δημιούργησαν, αλλά μάλλον το αυξάνουν.
- Για να εξασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας, τα διώχνουμε από την πατρίδα τους και τα στέλνουμε σε άλλες χώρες…
Η μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος, που πέτυχε ποτέ χώρα της Ευρωζώνης, μειώνοντας μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές
- Για να βγούμε από την κρίση καλύτεροι, ως χώρα και ως πολίτες, αφήνουμε πίσω όσα μας έβλαψαν.  Παλεύουμε για μια νέα νοοτροπία. Αυτή του σκάσε και δούλευε μέχρι να πεθάνεις.
Μεγαλύτερη διαφάνεια παντού, σε όσα χρειάζονται να υπάρχει διαφάνεια.
Όλες οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, όταν και αν γίνουν προσλήψεις. Εξαιρούνται από το ΑΣΕΠ οι συγγενείς Α’ και Β΄ βαθμού, που οι προσλήψεις θα γίνονται άμεσα…
Όλες οι υπογραφές και οι αποφάσεις στο διαδίκτυο, σε όσα υπογράφονται πάνω από το τραπέζι και όσα αποφασίζονται στα φανερά.
Δημιουργία ανεξάρτητης στατιστικής αρχής, όπου θα παρουσιάζονται μόνο οι θετικές στατιστικές.
-Για ένα κράτος που επιτέλους σέβεται τα χρήματα των πολιτών του, γι αυτό και τους τα παίρνουμε να τα φυλάξουμε στις δικές μας τσέπες.
-Βάζουμε τάξη στο αχανές και άναρχο δημόσιο, διώχνοντας τους μισούς και αφήνοντας χωρίς προσωπικό τις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες.
Επιτελικό κράτος με τον Καλλικράτη, με αύξηση αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και ταυτόχρονη μείωση των κρατικών χρηματοδοτήσεων.
Μείωση κατά 2 δισ. ευρώ των λειτουργικών δαπανών του Δημοσίου, αφήνοντας χωρίς αναλώσιμα τις δημόσιες υπηρεσίες και μη πληρώνοντας υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες.
Μείωση των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ κατά 20% το 2010, αυξάνοντας τα τιμολόγια προς τους καταναλωτές.
Μείωση των δαπανών των δημοσίων νοσοκομείων, μειώνοντας τις κλίνες,  τα αναλώσιμα, και με μερική στάση πληρωμών των όσων δικαιούνται οι εργαζόμενοι.
Ηλεκτρονική συνταγογράφηση, των όσων φαρμάκων επιτρέπουμε ακόμη να συνταγογραφούνται
Μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού που εξασφαλίζει τις συντάξεις των παιδιών μας, όσα από αυτά προλάβουν να πάρουν.
-Για μια κοινωνία πιο δίκαιη, πιο ασφαλή, πιο όμορφη, για τους ευρωπαίους εταίρους μας και όχι για τους Ελληνες πολίτες.
Μείωση τιμής σε χιλιάδες φάρμακα, που όμως δεν είναι ευρείας κατανάλωσης και που οι φαρμακοβιομηχανίες σταμάτησαν να βγάζουν…
Μείωση φορολογίας μέχρι 40.000 ευρώ. Τα παραπάνω εισοδήματα απλά δεν φορολογούνται
Καταπολέμηση φοροδιαφυγής στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.  Πρόστιμα 3,4 δις. ευρώ το 1010, που ουδέποτε εισπράχθηκαν ή θα εισπραχθούν.
Κατάσχεση 555 σκαφών, εξαιρούνται από τις κατασχέσεις οι πισίνες, οι  μεγαλοβιομήχανοι, οι πολιτικοί και οι συγγενείς τους…
5000 αστυνομικοί δίπλα στον πολίτη στις γειτονιές, και όταν κρίνεται αναγακίο ενισχύονται από τις δυνάμεις της Χρυσής Αυγής…
Οι πρώτοι δασικοί χάρτες για την θωράκιση των δασών μας, αλλά δεν υπάρχει η δασική υπηρεσία να την προστατεύσει
Οι επιδοτήσεις των αγροτών στην ώρα τους, όσες από αυτές απέμειναν από την ΕΕ
Χιλιάδες αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί και πάλι στα σχολεία, όσα απέμειναν.
Ψηφιακό σχολείο, θα φτιάξουμε.
Περισσότεροι γιατροί στην υπηρεσία των ασφαλισμένων, άσχετα αν αυτοί αρνούνται να προσφέρουν χωρίς έξτρα αμοιβή τις υπηρεσίες τους.
- Για μια χώρα που κινείται με ορμή προς τα εμπρός, που βρίσκεται ο γκρεμός
One stop shop, ίδρυση επιχείρησης σε μία ημέρα, αν και όταν υπάρξουν νέες επιχειρήσεις.
Κατάργηση καμποτάζ περισσότερα κρουαζιερόπλοια στα ελληνικά λιμάνια, που σε λίγο θα πουλήσουμε, σε άραβες, κινέζους και γερμανούς.
Απελευθέρωση δεκάδων κλειστών επαγγελμάτων, που ακόμη παραμένουν προς το παρόν κλειστά.
Αύξηση εξαγωγών 35% το τελευταίο εξάμηνο, καθώς με τη δραστική μείωση των δαπανών στην παραγωγή οι ξένοι τα αγοράζουν φθηνότερα.
Για να νοιώσουμε και πάλι αισιόδοξοι περήφανοι και δυνατοί, .
Όλοι αγαπάμε αυτή τη χώρα, εκτός από εμάς τους 300 της Βουλής, τους προηγούμενους και τους άλλους πριν από αυτούς…
Συνεχίζουμε, έχουμε δρόμο μπροστά μας αλλά θα τα καταφέρουμε, να εξαφανίσουμε το ελληνικό έθνος.
Αλλάζουμε μαζί, όπως τα φάγαμε μαζί.

Ο Γιωργάκης έχει περάσει σε μια άλλη εποχή. Μιλάμε για τη 3G γενιά των ΘΑ του πατέρα του. Βέβαια επειδή η εποχή της αλλαγής πέρασε ανεπιστρεπτί, ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του θα πρέπει να καταλάβουν ότι με τέτοια «εφευρήματα», δεν πείθουν. Ή για να το πω καλύτερα, πείθουν όλο και λιγότερους καθημερινά
Και επειδή εμείς δεν είμαστε... αχάριστοι και αντιλαμβανόμαστε την "κούραση" τους μετά πό 20 μήνες αδιάκοπης... εργασίας και... αγωνίας να "διορθώσουν" τα... αδιόρθωτα τόσων χρόνων τους λέμε, όπως έγραψε και η κουμπάρα στο Twitter, "κάντε ένα διάλειμμα, κάντε ένα kit kat", γιατί στη συνέχεια "επακολουθεί το φύγετε από δω"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου