7.7.11

Βάλτε τέλος στη δική σας… ατέλεια!

Μόνο στο άκουσμα των 5,8 εκατ. Ευρώ που δαπανήθηκαν για τη μεταφορά υπουργών μέσα σε ένα χρόνο σε πιάνει η καρδιά σου. Ακόμη και αν βρισκόμασταν σε ακμάζουσα περίοδο. Πόσο περισσότερο τώρα που δεν βρισκόμαστε σε ύφεση απλά, αλλά σε έναν οικονομικό πόλεμο, όπου στην πρώτη γραμμή βρίσκεται η Ελλάδα.
Την ίδια περίοδο οι ίδιοι άνθρωποι που ξοδεύουν ασύστολα, τα όσα έχουν απομείνει στα δημόσια ταμεία, εξαναγκάζουν τους πολίτες σε δυσβάσταχτες θυσίες, που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν και τα όρια της ανθρωπιάς, όπως στις μειώσεις που επέβαλαν για τη χορήγηση τεχνητών μελών σε αναπήρους.
Τη στιγμή που αυτοί ξοδεύουν 40 και 140 χιλιάδες ευρώ για ένα σύντομο ταξίδι στο εξωτερικό ζητούν από τους νέους να δουλεύουν για 500 ευρώ.
Ακόμη και στις μειώσεις της τάξης του 25% που τους έγιναν στους παχυλούς μισθούς τους, βρήκαν τρόπο να μειώσουν τη ζημιά. Οι έκτακτες συνεδριάσεις για τις οποίες υπάρχουν και έκτακτες αμοιβές της τάξης των 245 ευρώ τη συνεδρίαση. Από εκεί λοιπόν που γινόντουσαν στη χάση και στη φέξη, μετά τη μείωση των μισθών άρχισαν να γίνονται για ψύλλου πήδημα.
Άκουσα χθες για μείωση των αμοιβών των βουλευτών για τις έκτακτες συνεδριάσεις από 245 σε 200 ευρώ που πρότεινε ο πρόεδρος της Βουλής. Επίσης πρότεινε και αλλαγή των βουλευτικών αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού με άλλα μικρότερου. Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι ένας άνθρωπος που αμείβεται με 6000 ευρώ τακτικό μισθό και με έκτακτες αμοιβές που λίγο πολύ διπλασιάζουν τις απολαβές τους, ότι δεν έχει να πάρει ένα αυτοκίνητο, και πρέπει να του το παρέχει το κράτος. Μου είπε κάποιος πως και οι ιδιωτικές εταιρίες χορηγούν στα στελέχη τους αυτοκίνητα. Ναι, θα τους απαντήσω, αλλά οι κερδοφόρες εταιρίες. Και η Ελλάδα ούτε εταιρία είναι, ούτε κερδοφόρος είναι. Μάλλον το αντίθετο.
Πρέπει να το καταλάβουμε καλά πρώτα αυτοί που μας κυβερνούν και μετά όλοι οι άλλοι. Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση, άρα κάθε χορήγηση από το κράτος, που δεν έχει το χαρακτήρα της πρόνοιας, παύει.
Στο πλαίσιο της διάσωσης της χώρας κάθε ευρώ που εξοικονομείται είναι πολύτιμο. Άρα κάθε ατέλεια που δίδεται από τον πρωθυπουργό, μέχρι και τον τελευταίο πολίτη πρέπει να σταματήσει έως ότου η χώρα βγει από τη στενωπό που βρίσκεται.
Επίσης όπως γίνεται προσπάθεια να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, έτσι θα πρέπει να μειωθούν και ο αριθμός των βουλευτών. Ανάλογη πρόταση έχει καταθέσει βουλευτής της ΝΔ. Άρα γίνεται! Μάλιστα προϋπολόγισε ότι από αυτή τη μείωση θα εξοικονομηθούν 11 εκατ. ευρώ το χρόνο.
Ο συγκεκριμένος βουλευτής έκανε κι άλλες προτάσεις όπως, την κατάργηση του επιδόματος για συμμετοχή των βουλευτών σε επιτροπές της βουλής. Το κλείσιμο του καναλιού της Βουλής. Την κατάργηση των βουλευτικών αυτοκινήτων.
Μόνο από αυτές τις 4 προτάσεις θα εξοικονομηθούν το χρόνο 26 εκατ. ευρώ.
Δεν νομίζω τελικά ότι πρόκειται για ένα ασήμαντο ποσό που έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα. Κάθε άλλο μπορώ να πω. Γιατί δε γίνεται. Την απάντηση την έδωσε ένας υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Είπε ότι ένας βουλευτής πρέπει να ζει αξιοπρεπώς. Η αξιοπρέπεια ενός βουλευτή δηλαδή μετριέται διαφορετικά από την αξιοπρέπεια ενός πολίτη που τον αναγκάζουν να ζει με 700 ευρώ. Ο πολίτης μπορεί, ενώ με 10πλασιο τακτικό μισθό ο βουλευτής δεν μπορεί. Αν δεν μπορείτε κύριοι βουλευτές να ζήσετε με 6000 ευρώ μηνιαίως στο καλό, φιλιά στο σπίτι και καλή σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα, να δούμε εκεί πόσα απίδια πιάνει ο σάκος! Να έρθει ο επόμενος που μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς με τον 10πλασιο μισθό από αυτόν που αμείβεται ένας πολίτης…
Γιατί ένας που παίρνει 6000 ευρώ και δεν του φτάνουν μάλλον ανήθικη μοιάζει η ζωή που κάνει, παρά ζωή Σπαρτιάτη που οφείλει να κάνει τις μέρες που ζούμε…

ΥΓ. Ο μισθός των στρατιωτικών και των σωμάτων ασφαλείας θα εξαιρεθούν του ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο. Μάλιστα στα σώματα ασφαλείας θα γίνουν και προσλήψεις. Γιατί κύριοι της κυβέρνησης τι φοβάστε! Μήπως μία μείωση μισθού σε έναν ταξίαρχο κάμψει το εθνικό του φρόνημα, ή το δημοκρατικό! Αν περιμένετε να κυβερνήσετε με τον βούρδουλα στο χέρι, όπως κάνατε προσφάτως, μην κάνετε λόγο περί δημοκρατίας.
ΥΓ2. Περισσότερο δημοκρατικά μοιάζουν κύριε πρωθυπουργέ, μερικά αυγά σε βουλευτές, παρά τα δακρυγόνα και τα γκλοπ σε γυναίκες και ηλικιωμένους, και η χειροβομβίδα λάμψης – κρότου στο πρόσωπο φωτορεπόρτερ.     
Πρώτα λοιπόν στείλτε στον εισαγγελέα όσους από τους αστυνομικούς εγκλημάτησαν, ή έστω αυθαίρετησαν, μετά αλλάξτε τον ανίκανο υπουργό Προστασίας Πολίτη που κρύβεται πίσω από τα φουστάνια της γυναίκας του, και τα σχολικές τσάντες των παιδιών του και μετά ζητήστε από τους αγανακτισμένους Ελληνες πολίτες να μην προπηλακίζουν τους εκπροσώπους της Βουλής.
ΥΓ3. Αλήθεια ο βουλευτής σας ο κ. Αθανασιάδης ψήφισε κατά συνείδηση, κατά κομματική συνείδηση, ή υπό το φόβο και τρόμο απειλών, όπως Ο ίδιος κατήγγειλε. Και αν ισχύουν οι απειλές και ενέδωσε σε αυτές είναι άξιος να κατέχει έδρανο της βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου