28.3.11

Απωλέσαμε την αγάπη μας. ΣΤΟΠ!


Eνα πρωινό του Νοεμβρίου μία μπέμπα αντίκριζε για πρώτη φόρα το σπίτι της. Μαζί με ένα φιλί για το καλωσόρισμα ο παππούς άφησε στην μικρή καλαθούνα μια κάρτα που στο πίσω μέρος της έγραφε.
«Καλώς ήλθες αγγελούδι μας στη ζωή μας. Σου εύχομαι να είσαι πάντα υγιής, ευτυχισμένη και οι τσέπες σου να είναι πάντα γεμάτες με λεφτά»,
Τέσσερα χρόνια αργότερα το μικρό κοριτσάκι έπαιζε στην παιδική χαρά. Φαίνεται πως είχε βαρεθεί την κούνια, τον μύλο και την τραμπάλα και έπαιζε με 5 κουκουνάρια που είχε μαζέψει. Ανέβαινε στην τσουλήθρα και άφηνε τα κουκουνάρια να κατρακυλήσουν κάτω. Υστερα κατέβαινε τα μάζευε και επαναλάμβανε το απλό μεν, αλλά απολαυστικό απ’ όσο έδειχνε παιχνίδι της.
Ηταν τέτοια η χαρά της για αυτό το παιχνίδι, που προξένησε το ενδιαφέρον ενός άλλου μικρού κοριτσιού. Παίζοντας με τις κοτσίδες της το κοριτσάκι πλησίασε την τσουλήθρα και περίμενε την μικρή φίλη μας να αφήσει τα κουκουνάρια να κατρακυλήσουν. Μόλις αυτά έφτασαν κάτω στα πόδια του μικρού κοριτσιού με τις κοτσίδες, αυτό έσκυψε τα πήρε και τα έδωσε πάλι πίσω στην καινούργια φίλη της για να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μετά από λίγο όμως θέλησε και αυτή να ρίξει ένα κουκουνάρι από την τσουλήθρα και έτσι έδωσε στην φίλη της μόνο τα τέσσερα κουκουνάρια. Αμέσως η μικρή μας φίλη άρχισε να φωνάζει: «Μαμά, μαμά το κοριτσάκι μου πήρε το κουκουνάρι» και κινήθηκε νευριασμένη κατά του άλλου κοριτσιού
Η μαμά της έτρεξε αμέσως κοντά και αφού χώρισε τα δύο κορίτσια είπε: «Καλά δεν πειράζει δώσε ένα κουκουνάρι και στο άλλο κοριτσάκι».
Η κόρη της όμως ήταν ανένδοτη ξέσπασε στα κλάματα και ζητούσε επίμονα το κουκουνάρι της. Στο τέλος η μαμά εκνευρίστηκε άρπαξε το κοριτσάκι και έφυγαν.
Το άλλο κοριτσάκι έμεινε με το ένα κουκουνάρι στο χέρι, αλλά απογοητευμένη που έχασε την παρέα της πέταξε το κουκουνάρι, και έκατσε στο παγκάκι στεναχωρημένη.
Τότε η μητέρα της πλησίασε και της εξήγησε πως αν είχε δώσει πίσω το κουκουνάρι στο άλλο κοριτσάκι ίσως να μην τελείωνε τόσο γρήγορα το παιχνίδι τους. Της είπε επίσης πως θα μπορούσε να μαζέψει κι αυτή άλλα κουκουνάρια που ήταν πεσμένα κάτω από το πεύκο να τα μοίραζαν και να έπαιζαν με όλα τα κουκουνάρια…
Το κοριτσάκι που έφυγε με τη μαμά του μόλις έφτασε στο σπίτι της πήγε βιαστικά στον παππού της και είπε χαρτί και καλαμάρι τι είχε συμβεί. Ο παππούς της έσκυψε φίλησε την εγγονή του και της είπε: «μη σε νοιάζει μωρό μου θα σου φέρω εγώ όλα τα κουκουνάρια δικά σου».
Κι έτσι μεγάλωσαν τα κοριτσάκια και έγιναν γυναίκες. Μια ηλιόλουστη ημέρα βρέθηκαν στην ίδια παιδική χαρά. Η μία ήταν πλέον μητέρα δύο μικρών αγοριών και έπαιζε μαζί τους στην τσουλήθρα αφήνοντας κάτι κουκουνάρια να κατρακυλήσουν κάτω. Η άλλη ήταν μια κομψή νεαρή κυρία που καθισμένη σταυροπόδι στο παγκάκι δίπλα από την τσουλήθρα διάβαζε ένα βιβλίο. Κάποια στιγμή ένα κουκουνάρι κύλησε και την χτύπησε στο παπούτσι. Αυτή εκνευρισμένη κοίταξε κάτω και μετά έστρεψε το βλέμμα της προς τα δύο αγοράκια που έχοντας βάλει τα χεράκια μπροστά στο στοματάκι τους χαχάνιζαν πονηρά για την σκανδαλιά τους. Η κομψή κυρία έκλεισε απότομα το βιβλίο της σηκώθηκε βιαστικά και περνώντας από την τσουλήθρα μονολόγησε: «Ούτε ένα βιβλίο δεν μπορεί να διαβάσει κανείς με την ησυχία του πια», και απομακρύνθηκε. Η μητέρα αφού μάλωσε με το βλέμμα της τα δύο της αγόρια έτρεξε να σηκώσει μια φωτογραφία που είχε πέσει από το βιβλίο της κομψής κυρίας. Μόλις την σήκωσε έτρεξε προς το μέρος της την πρόλαβε και αφού της χαμογέλασε της έδωσε πίσω τη φωτογραφία και γύρισε πίσω στα παιδιά της.
Η κομψή κυρία μόλις πήρε τη φωτογραφία στα χέρια της τη φίλησε και είπε: «Αχ παππού μου παραλίγο να σε χάσω». Στη συνέχεια έκρυψε τη φωτογραφία μέσα στις σελίδες του βιβλίου μπήκε στο πανάκριβο αυτοκίνητό της και έφυγε μονάχη με τις αναμνήσεις του παππού της, την ώρα που η μητέρα είχε αγκαλιάσει τα δυο παιδιά της και χαχάνιζε και αυτή μαζί τους για την μικρή και αθώα σκανδαλιά τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου