24.1.12

Μικροί θεοί, διαβολίζουν τη ζωή μας…

 Η κρίση έχει πολλές μορφές και προσωπεία, που θα επηρεάσουν τη ζωή μας στο μέλλον, και δυστυχώς ακόμη δεν έχουν φανερωθεί όλα. Κάθε μέρα εκεί που πας να συνηθίσεις την μία κατάσταση, τσουπ φυτρώνει μια άλλη που σε κάνει να αλλάξεις, να αναθεωρήσεις! Αυτή η κρίση είναι παραπάνω από ιδεολογική, οικονομική, κοινωνική. Αυτή η κρίση γεννάει ότι πιο απάνθρωπο και σιχαμερό μπορείς να συναντήσεις. Χαλάει σχέσεις, διαμορφώνει συνειδήσεις, φτιάχνει έναν νέο κόσμο. Αναδιαμορφώνει τις τάξεις! Δημιουργεί νέα κοινωνικά στρώματα ή κοινωνικά στρώματα που κάποτε υπήρξαν και χάθηκαν στο χρόνο, σαν τις επιδημίες και τις αρρώστιες του παρελθόντος.
Καθημερινά ακούω και βλέπω ανθρώπους που χάνουν τη δουλειά τους, άλλους που προσπαθούν να ζήσουν την οικογένειά τους, άλλους που προσπαθούν με νύχια και δόντια να κρατηθούν στη δουλειά τους, άλλους που δεν πληρώνονται ποτέ και συνεχίζουν να δουλεύουν σαν να φορούν αόρατες αλυσίδες και μπάλες σκλάβων και άλλους που προσπαθούν να φορέσουν τις αόρατες αλυσίδες σε άλλους ανθρώπους και να τους μετατρέψουν σε σύγχρονους σκλάβους.
Μια ράτσα ανθρώπων, χωρίς συναισθήματα, ανασφαλείς και ανίκανους να κάνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από το να εξουσιάζουν τους άλλους. Θα μου πείτε πως έφτασε να έχει μια εξουσία πάνω σου εάν δεν είχε προσόντα. Απλά τα προσόντα αυτά που διαθέτουν αυτοί οι άνθρωποι είναι από αυτά που ξεπερνούν την αξιοπρέπεια. Είναι οι σύγχρονοι δήμιοι και βασανιστές, που τους έχουν βάλει τα αφεντικά τους για να μην ταράζεται η δική τους ησυχία.
Ακούω και βλέπω ανθρώπους με μια μορφή σχέσης και εξάρτησης με κάποιους άλλους, να προσπαθούν να τους εξουσιάσουν ακόμη και σε τομείς που σχέση και η εξάρτηση δεν έχει ισχύ. Προσπαθούν να ρυθμίσουν τη ζωή των άλλων.
Ακούω και βλέπω, αφεντικά, διευθυντές, υποδιευθυντές, προϊσταμένους, γραμματείς και φαρισαίους να είναι οι μικροί θεοί και να προσπαθούν να ρυθμίσουν τη ζωή εργαζομένων, υπαλλήλων, ανθρώπων που βρίσκονται σε μια κατώτερη θέση. Και το κάνουν ξεπερνώντας ακόμη και τα όρια της ευχαρίστησης, αγγίζοντας τα όρια της ηδονής, μιας άρρωστης ηδονής που θέλει να κανονίζει πότε ο άλλος θα κοιμηθεί, πότε θα φάει, πότε θα κατουρήσει και πότε θα κάνει έρωτα. Άκουσα μια φίλη μου να μου εξιστορεί πως την απέλυσαν από μια εταιρεία γιατί έκανε σχέσεις με έναν συνάδελφό της. Ένας ξάδελφος, μου είπε πως ο προϊστάμενος του θέλει να γνωρίζει τι κάνει εκτός της εργασίας μην τυχόν και τον επηρεάζει αυτό που κάνει στη δουλειά του. Το αφεντικό ενός γνωστού μου, τον απέλυσε γιατί τόλμησε να διασκεδάζει στο ίδιο μαγαζί που διασκέδαζε κι αυτός! Εγώ ο ίδιος, παλιότερα βέβαια, είχα αφεντικό που του άρεσε οι υπάλληλοι του να κάνουν σχέσεις και να φτάνουν μέχρι και στο γάμο, για να υπάρχει πλήρη εξάρτηση από αυτόν. Μάλιστα σε έναν συνάδελφο που η γυναίκα του δούλευε στην ίδια επιχείρηση, την επόμενη το γάμου του του έδειξε τη σφιγμένη του γροθιά και είπε. Τώρα σε έχω δεμένο. Αν μου κουνηθείς θα φύγετε και οι δύο. Φαντάζομαι με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μου τέτοιοι άνθρωποι όχι μόνο υπάρχουν κι άλλοι, αλλά θα αυξάνονται συνεχώς.
Οι χειρότεροι όλων είναι αυτοί που οι βασιλικότεροι του βασιλέως. Που όταν αντιδράς για κάτι σε θεωρούν μια μύγα που μπορεί να χαλάσει την ηρεμία του βασιλιά τους και σε σκοτώνουν πριν ακόμη επιχειρήσεις να… πετάξεις! Αυτοί είναι οι πιο άρρωστοί από όλους γιατί νιώθουν καθημερινά την ανασφάλεια τους και το άγχος τους να τους πνίγει στο λαιμό. Ουδέποτε αυτοί οι άνθρωποι θα μπορέσουν να χαρούν τα όποια προνόμια τους έχουν αποδοθεί από το φόβο τους μη τυχόν και τα χάσουν.
Χρόνια μας έλεγαν ότι ουδείς αναντικατάστατος. Θεωρώ ότι το σωστό είναι ουδείς αναλώσιμος. Γιατί απλά αν μας αναλώσουν όλους ποιον θα εξουσιάζουν μετά…

Συγγνώμη, είμαι αδιάβαστος!

Ακούγοντας τη δήλωση του Χρυσοχοϊδη στο ΣΚΑΪ το πρωί,  έπαθα ένα μικρό εγκεφαλικό. Όχι, μην περιμένετε να ανέβασα πίεσα, να ξέσπασα σε κραυγές, να κατέβασα ολόκληρο το ευαγγέλιο. Κάθε άλλο έμεινα απαθής, με το στόμα ανοιχτό και το τηλεκοντρόλ να πέφτει από τα χέρια μου. «Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν ήταν δική μου δουλειά να μελετήσω το μνημόνιο» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, και ένιωσα το απέραντο κενό, την απόλυτη ηλιθιότητα να νεκρώνουν τα εγκεφαλικά μου κύτταρα σε δευτερόλεπτα. Ο υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, τόλμησε να ξεστομίσει ένα έγκλημα. Γιατί το μνημόνιο είναι έγκλημα εναντίον του ελληνικού λαού και ο ανεκδιήγητος Χρυσοχοϊδης, έβαλε την υπογραφή του, χωρίς να διαβάσει ούτε τα χοντρά γράμματα του μνημονίου.
Και με αυτό τον τρόπο ζητά άφεση αμαρτιών και το δαχτυλίδι του ΠΑΣΟΚ. Για ποιο λόγο για να μας οδηγήσει σε μια άλλη καταστροφή, και στο τέλος να μας πει, Ωχ σόρυ δεν το είχα διαβάσει μωρέ!
Δεν στέκει η αστεία δικαιολογία σας κύριε Χρυσοχοϊδη, ή μάλλον για να λέμε την αλήθεια στέκει για ένα μόνο λόγο. Να πείτε «δεν τον είχα διαβάσει το μνημόνιο», να ζητήσετε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και να εξαφανιστείτε από την Ελλάδα! Και είμαι σίγουρος ότι αν κάποτε δικαστείτε για αυτό το έγκλημα, εσείς προσωπικά θα απαλλαχθείτε λόγω βλακείας!
Σε καμία άλλη περίπτωση δεν στέκει αυτή σας η δικαιολογία… Όλοι στη ζωή μας έχουμε έναν ρόλο, ένα σκοπό! Για να παίξουμε το ρόλο και να φτάσουμε στο σκοπό, γίνονται κάποια, πράγματα. Υπάρχουν δράσεις, αντιδράσεις, επιπτώσεις και συνέπειες! Τις ξέρατε ναι ή όχι! Εγώ από μικρό, μου έμαθαν στη ζωή μου δύο πράγματα. Να προσέχω που να βάζω την υπογραφή μου και το πουλί μου! Μην επικαλείστε το φόρτο εργασίας, γιατί πραγματικά, όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες ιδρώνουν που σαν ακούν και μόνο. Αν δεν μπορούσατε να αντεπεξέλθετε, μπορούσατε απλά να παραιτηθείτε, από το να παραιτήσετε από κάθε δικαίωμα ζωής τους υπόλοιπους Έλληνες…
Ελπίζω την ύστατη στιγμή, όσοι σκεπτόμενοι ψηφοφόροι υπάρχουν εκεί στο ΠΑΣΟΚ, να σας δώσουν αυτό που πρέπει. Τα παπούτσια στο χέρι και κλωτσιά στον κώλο.  Κι αφού το κάνουν αυτό να κλείσουν τις πόρτες και να γράψουν από έξω R.I.P.
Γιατί απλά το ΠΑΣΟΚ το πεθάνατε εσείς και οι όμοιοι σας κ. Χρυσοχοϊδη. Όλοι αυτοί που έβαζαν τις υπογραφές χωρίς να ξέρουν, χωρίς να έχουν διαβάσει, χωρίς, χωρίς, χωρίς!
Προς ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚ: Τη στιγμή της κρίσης, της ψηφοφορίας φερθείτε με σύνεση και λογική. Απλά μην ψηφίσετε για αρχηγό σας έναν ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ. Μην φερθείτε ηλίθια, γιατί απλά αν αυτός αύριο ηγείτε του Κινήματος, απλά θα είναι ο αρχηγός των πανηλιθίων!
Δώστε επιτέλους σε όλους αυτούς που έμαθαν να συμπεριφέρονται έτσι πολιτικά, να κατάλαβουν ότι έχουν να κάνουν με ανθρώπινες ψυχές, και δεν είναι τα στρατιωτάκια του Ναπολέοντα που έπαιζαν μικρά! Διώχτε τους από το κόμμα σας, από τη Βουλή, από την πολιτική ζωή, από την Ελλάδα! ΤΕΛΟΣ στην  ανέχεια. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ μπορείτε να το κάνετε αυτό, γιατί πολύ απλά εσεις τους ψηφίζετε...
Βγάλτε την ηλιθιότητα από τη ζωή μας!

21.1.12

Προτιμά το ρόλο του επαναστάτη από αυτό του κυβερνήτη!


Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, μέσα σε μία αίθουσα δημοτικού συμβουλίου, κατάλαβα για ποιο λόγο το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει την Ελλάδα. Όχι ότι δεν μπορεί, δεν θέλει! Δεν θέλει να συμβιβαστεί. Ναι αυτό ακριβώς να συμβιβαστεί. Γιατί ακόμη κι όταν είσαι στην εξουσία θα συμβιβαστείς! Και εξηγούμαι.
Αν ερχόταν στην εξουσία το ΚΚΕ, θα όφειλε να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τους φυσικούς αντιπάλους του. Ποιοι είναι αυτοί. Όσοι εκπροσωπούν το κεφάλαιο και τον καπιταλισμό. Θα υποχρεωνόταν να κάτσει και να συζητήσει του όρους με τους οποίους θα ασκούσε εξουσία. Και ο λόγος είναι απλός. Σαν κυβέρνηση το ΚΚΕ θα μπορούσε να ασκεί πολιτική, αλλά τα νήματα της πολιτικής θα τα κινούσαν όλοι αυτοί που διαχειρίζονται το χρήμα. Άρα θα έπρεπε να κάτσει να συμβιβαστεί να κόψει, να ράψει στα μέτρα που θα της παραγγείλουν για να μπορέσει να κυβερνήσει. Γιατί ως γνωστόν δεν κυβερνάς με τα λόγια, αλλά με το χρήμα. Γιατί όταν δεν θα έχει να πληρώσει τον εργαζόμενο τι θα του πει. Ξέρεις σύντροφε κανε κουράγιο οι σκοτεινές δυνάμεις του κεφαλαίου δεν σε πληρώνουν. Θα πέσει καρπαζιά και σύννεφο μαζί. Άρα θα κάτσει να κουβεντιάσει και να συνδιαλέγει με τις σκοτεινές δυνάμεις του κεφαλαίου. Και όταν κάνεις συναλλαγές, κάνεις και συμβιβασμούς.
Όχι ότι και τώρα δεν κάνει συναλλαγές το ΚΚΕ με το κεφάλαιο. Είναι μπίζνες όμως και όλα γίνονται μακριά από το φως του ήλιου.
Το ΚΚΕ δεν θέλει να χάσει το στίγμα του επαναστάτη. Και αυτό αν συμβιβαστείς το χάνεις. Ο επαναστάτης είναι πάντα ο αδικημένος, αυτός που αγωνίζεται για το δίκιο του. Δεν μπορεί να συνδιαλέγεται με τον εχθρό.
Για αυτό και το ΚΚΕ έχει «αφορίσει» πολλούς συντρόφους. Γιατί μπήκαν στη διαδικασία της συναλλαγής. Αλλά όσες συναλλαγές και να κάνει όσα και να ζητήσει, όσα και να πάρει ποτέ δεν θα μπορέσει να τους ικανοποιήσει όλους τους… αδικημένους! Και οι ανικανοποίητοι θα νιώσουν προδομένοι και το ΚΚΕ θα είναι ο προδότης.
Για αυτό δεν θέλει να κυβερνήσει για να μη χάσει το χρίσμα του λαϊκού κόμματος. Και μη γελιέστε αν το ΚΚΕ το χάσει περιμένουν στη γωνία άλλοι λαϊκοί ήρωες και λαϊκά κόμματα να σηκώσουν το λάβαρο της επανάστασης.
Όλα αυτά τα συνειδητοποίησα σε ένα δημοτικό συμβούλιο όπου το ΚΚΕ είχε το Δήμο και προσπαθούσε να ασκήσει διοίκηση, αλλά για να λειτουργήσει έπρεπε να συμβιβαστεί με τις περικοπές σε εργαζομένους, με τις συμβάσεις έργου, με τα χαράτσια, με την κοινωνική πολιτική, να διαχειριστεί ταμεία, αν επιβάλει δημοτικά τέλη και φόρους, να τα βάλει με τους εργαζομένους.
Και όλα αυτά έρχονται ενάντια με την ιδεολογία τους. Και όταν βρέθηκαν κάποιοι άλλοι να πουν όλα αυτά τα ωραία αλλά ανεφάρμοστα, που έλεγαν πριν αυτοί, άρχισαν τα γαβγίσματα και τις αγριάδες όπως ο σκύλος όταν του παίρνεις το κόκκαλο από το στόμα.
Όχι ότι δεν μπορούν να  πολεμήσουν το σάπιο σύστημα από μέσα. Μπορούν! Αλλά χρειάζεται αγώνας μεγάλος και νέα καθοδήγηση για να καταλάβει ο οπαδός του το νέο δόγμα…

15.1.12

Αφήστε με τον ρουφιάνο να απεργήσω!

Από πότε ένα τροχαίο δυστύχημα, είναι δολοφονία. Είναι μια άκρως άτυχη στιγμή που ο υπαίτιος του θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου. Δεν είναι μια πράξη που θα του χαρακτηρίσει την προγενέστερη ή και την μετέπειτα ζωή του. Ακόμη και στο δικαστήριο ο δικαστής δεν μπορεί να κακοχαρακτηρίσει τον κατηγορούμενο ως εγκληματία, ή ανεύθυνο οδηγό. Θα τον δικάσει, θα τον καταδικάσει σε Χ μέρες φυλάκισης, θα τις πληρώσει και θα αφεθεί ελεύθερος!
Εάν ο δικαστής τον χαρακτηρίσει απρεπώς, σημαίνει πως ο δικαστής δεν έχει το αισθητήριο της κρίσης και ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα της ένστασης για κακοδικία!
Το ίδιο ισχύει για όλες τις εκδηλώσεις ζωής ενός ανθρώπου, είτε στην οικογενειακή του ζωή, στην καθημερινότητα του, στην εργασία του. Κανείς δεν μπορεί να καταδικαστεί για ένα λάθος που θα κάτσει μια κακή στιγμή. Και βέβαια θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες, αλλά το κάθε λάθος έχει ένα τίμημα. Η ισοπέδωση είναι άδικη και όπως είπε και ένας ειδικός επί του θέματος, η επίπληξη γίνεται ιδιωτικά, και η επιβράβευση δημόσια.
Έμαθα κάτι και σήμερα…

Επίσης όλοι εσείς που χρόνια τώρα βρίζετε τους δημοσιογράφους, αλήτες και ρουφιάνους, αφήστε τον ρουφιάνο να απεργήσει όποτε γουστάρει. Όχι και ρουφιάνος και υπερασπιστής των δικαιωμάτων σας όποτε σας συμφέρει.
Δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι ούτε υψηλόμισθοι, ούτε μιντιάρχες, ούτε διαπλεκόμενοι. Υπάρχουν δημοσιογράφοι με μισθούς πείνας, υπάρχουν δημοσιογράφοι χωρίς καν μισθούς πείνας!
Και να έχουν όπως τους κατηγορείτε ένα καλό ταμείο ασφάλισης, με τα δικά τους λεφτά το έφτιαξαν!
Άλλοι σας κλέβουν σε όλη σας τη ζωή, αλλά αυτούς δεν τους λέτε ούτε ρουφιάνους, ούτε αλήτες. Αυτούς τους ψηφίζετε κάθε τετραετία!
Οι δημοσιογράφοι δεν φτιάχνουν νόμους, ούτε είναι υπεύθυνοι για τη τήρησή τους. Οι δημοσιογράφοι καταγράφουν και ενημερώνουν. Αν η ενημέρωση είναι πολλές φορές στρεβλή, πάντοτε υπάρχει η εναλλακτική της άλλης εφημερίδας, του άλλου καναλιού, του άλλου ραδιοφωνικού σταθμού του άλλου σάιτ.  Αλλιώς τα πρόβατα μόνα τους θα τα φάει έτσι κι αλλιώς ο λύκος…
Αφήστε μας λοιπόν να απεργήσουμε όποτε εμείς το θεωρούμε αναγκαίο και όχι όποτε σας βολεύει εσάς! Και δεν το λέω εγώ, το λένε στο ΑΛΤΕΡ, στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, στο ΦΙΛΑΘΛΟ, στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, στο ΔΟΛ, στον ΠΗΓΑΣΟ, στην ΕΡΤ, στο  SPORTIME. To λένε οι 4000 απολυμένοι, από τον χώρο των ΜΜΕ που πεινάνε σαν και σένα!

Και κάτι τελευταίο. Ούτε τους νοσηλευτές πέρασαν στα βαρέα και τους έκοψαν και άλλα επιδόματα όπως το μεταπτυχιακό. Α! ναι κόψανε και τα επιδόματα στους νεφροπαθείς. Δεν πειράζει μωρέ, πρέπει να εξοικονομήσουν αναπηρικά επιδόματα για τον κάθε ανώμαλο. Τέτοια είναι η ανωμαλία τους. Να τη χαίρονται και στα παιδιά τους!!     

9.1.12

Θες απαλλαγή από το χαράτσι, δήλωσε παιδόφιλος και σαδομαζοχιστής!


Δεν ξέρω τελικά αν αυτή η κατηφόρα της Ελλάδας έχει τελειωμό. Και δεν αναφέρομαι ούτε στο δημόσιο χρέος, ούτε στις περικοπές μισθών, δώρων, ούτε στα χαράτσια.
Αναφέρομαι στο κράτος πρόνοιας, που αποδεικνύει καθημερινά την ανυπαρξία του, με περικοπές σε φάρμακα για τους ασφαλισμένους, με λιγότερες υπηρεσίες περίθαλψης και θεραπείας προς τους πολίτες, με περικοπές επιδομάτων σε ασθενείς κοινωνικές ομάδες.
Και όμως γελιέστε!
Το κράτος δείχνει το ευρωπαϊκό του πρόσωπο, το κοινωνικό του πρόσωπο!  Γιατί απλά σκέφτεται 100 χρόνια πιο μπροστά από εμάς! Έχει αγγίξει το ανώτατο δόγμα της χριστιανοσύνης. Έχουν αγγίξει την τελειότητα δηλαδή τον Θεό και σκέφτονται και πράττουν σαν αυτόν, κατ’ εικόνα και ομοίωση. Δείχνουν Ευσπλαχνία και Έλεος στους «κατατρεγμένους» αυτού του κόσμου.
Ποιοί είναι αυτοί και τι ακριβώς έκανε για αυτούς το ελληνικό κράτος; Διαβάστε για να σας σηκωθεί η τρίχα…
 Το υπουργείο Εργασίας δίνει ποσοστά αναπηρίας σε σεξουαλικές διαστροφές και όχι μόνο!
Ο κώδικας εκτίμησης βαθμού αναπηρίας που εκδόθηκε από το υπουργείο εργασίας και δημοσιεύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στο ΦΕΚ προβλέπει αρκετά μεγάλα ποσοστά αναπηρίας για παιδόφιλους, σαδομαζοχιστές, κλεπτομανείς και πυρομανείς.
Ο νέος κώδικας δίνει ποσοστό αναπηρίας μέχρι 30% για φετιχισμό, επιδειξιμανία, ηδονοβλεψία, παιδοφιλία και σαδομαζοχισμό.
Εκτός από τις σεξουαλικές διαστροφές, με βάση την υπουργική απόφαση θεωρούνται αναπηρίες που πιστοποιούνται με ποσοστά αναπηρίας μέχρι 35%, η παθολογική ενασχόληση με τυχερά παιγνίδια, η πυρομανία και η κλεπτομανία.
Δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί οι σοφοί που σκέπτονται όλα αυτά. Εμένα όμως μου μοιάζουν ανώμαλες σκέψεις. Και γίνονται περισσότερο ανώμαλες όταν την ίδια ώρα κόβει τα αντίστοιχα ποσοστά από νεφροπαθείς και ανθρώπους που έχουν κάνει μεταμοσχεύσεις.
Όταν την ίδια ώρα για πιστοποιημένες αναπηρίες ταλαιπωρούν κάθε χρόνο ανθρώπους περνώντας τους από επιτροπές μην τυχόν και ο τυφλός είδε το φως του, και φύτρωσε κανά πόδι του κουτσού!
Την ίδια ώρα που αυξάνουν τα ποσοστά συμμετοχής για πρόσθετα μέλη, καροτσάκια και άλλα βοηθήματα σε ανθρώπους που η ζωή τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι ακόμη και από τη στιγμή που γεννήθηκαν.
Και έρχονται οι σοφοί της ανωμαλίας να τους εμπαίξουν. Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Νομίζω ότι χάνω τα λόγια μου…

Το καλύτερο το διάβασα στο twitter από το Χαμόγελο του Παιδιού:
«Οι παιδόφιλοι/παιδεραστές έχουν οργανωθεί διεθνώς και προσπαθούν με κάθε μέσο να νομιμοποιήσουν την ανωμαλία τους σε βάρος των παιδιών».

ΥΓ1. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης αποφάσισε τη σύσταση νέας Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής με αντικείμενο την αναπροσαρμογή του κανονισμού με τον οποίο καθορίζονται τα ποσοστά αναπηρίας, μετά τη διαπίστωση ότι στον πίνακα είχαν περιληφθεί μεταξύ των ψυχικώς πασχόντων, κατηγορίες ατόμων όπως παιδόφιλοι, επιδειξιομανείς, εθισμένοι στον τζόγο, κλεπτομανείς και πυρομανείς. Και τι χρειάζεται η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή, υπουργέ μου για να ακυρώσεις τον Κανονισμό. Και μικρότερο ποσοστό να του δώσεις πάλι ΑΝΩΜΑΛΟ θα σε πουν!
ΥΓ2. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας τα ποσοστά αυτά δεν αρκούν για να λάβει κάποιος ποσοστό επιδόματος αναπηρίας, ωστόσο μπορούν να εξασφαλίσουν προνόμια, όπως μειωμένα τιμολόγια στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ή σε εισιτήρια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς...
ΥΓ3. Όλοι αυτοί θα πάθουν, ότι έπαθε και ότι χειρότερο, θα πάθει ο βασανιστής και δολοφόνος των ζώων στο Μοσχάτο! Θυμηθείτε το!

5.1.12

Όταν από το πηγάδι λείπει το... σχοινί!

Σήμερα θα σας πω απλά μια ιστορία. Δεν έχει σχέση με την κρίση, ούτε με την πτώχευση, ούτε με την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή. Έχει σχέση με τη ζωή και κατά ένα τρόπο τα περιλαμβάνει όλα μέσα!
«Μια μέρα o γάιδαρος ενός αγρότη έπεσε σε ένα πηγάδι. Το ζώο φώναζε απελπισμένα για ώρες κι ο αγρότης προσπαθούσε να καταλάβει τι έπρεπε να κάνει. Τέλος, αποφάσισε ότι το ζώο ήταν γέρικο, και τα έξοδα που απαιτούνταν για να το βγάλει από το πηγάδι ήταν πολλά. Δεν άξιζε τον κόπο να προσπαθήσει να σώσει τον γάιδαρο. Το μόνο που σκέφτηκε να κάνει ήταν να το θάψει ζωντανό. Κάλεσε...  όλους τους γείτονές του να έρθουν και να τον βοηθήσουν. Πήραν όλοι από ένα φτυάρι και άρχισαν να πετάνε χώματα στο πηγάδι. Στην αρχή, ο γάιδαρος συνειδητοποίησε τι συνέβαινε και φώναξε φρικτά. Μετά όμως, προς έκπληξη όλων, ησύχασε. Λίγα φορτία χώμα αργότερα, ο γεωργός κοίταξε κάτω το πηγάδι κι έμεινε έκπληκτος με αυτό που είδε. Ήταν κάτι καταπληκτικό!!!! Με κάθε φτυαριά χώμα που έπεφτε στην πλάτη του, ο γάιδαρος τιναζόταν και έκανε ένα βήμα προς τα πάνω. Οι γείτονες του αγρότη συνέχισαν να πετάνε φτυαριές χώμα πάνω στο ζώο, κι αυτό κάθε φορά τιναζόταν κι έκανε ένα βήμα προς τα πάνω. Πολύ σύντομα, όλοι ήταν έκπληκτοι με το γαϊδούρι να έχει φτάσει στην επιφάνεια του πηγαδιού. Ηθικό δίδαγμα: Η ζωή μπορεί να φέρει σε σας πολλές φτυαριές από σκουπίδια μέσα στο πηγάδι της ζωής σας. Να θυμάστε όμως πως κάθε ένα από τα προβλήματά σας αυτά είναι ένα εφαλτήριο. Μπορούμε να βγούμε από τα βαθύτερα πηγάδια απλά με ένα τίναγμα. Πατάμε πάνω στο πρόβλημα και κάνουμε ένα βήμα πάνω».
Ωραίο, θα μου πείτε όλοι σας για παραμυθάκι, αλλά στην πραγματική ζωή τι γίνεται; Τι να πει σε έναν άνεργο, σε έναν που δεν έχει να φάει, σε κάποιον που χρωστάει, σε αυτόν που του παίρνουν το σπίτι, σε έναν που αδικήθηκε, σε έναν άρρωστο. Λόγια θα μου πείτε. Και έτσι είναι αν τα λόγια αυτά ήταν δικά μου, θα είχατε δίκιο! Όταν αυτό το παραμυθάκι βγαίνει από τα χείλη ενός ατόμου με ειδικές ανάγκες, τότε έχει βαρύνουσα σημασία. Γιατί απλά αυτός ο άνθρωπος δεν είναι σαν και εμάς τους απλούς ανθρώπους. Είναι ένας μαχητής της ζωής. Κάθε μέρα δίνει το δικό του αγώνα για να βγει από το πηγάδι και να αναπνεύσει τον αέρα μιας σκληρής κοινωνίας. Κάθε μέρα προσπαθεί να αποφύγει τις φτυαριές λάσπης των συνανθρώπων του, πατάει σε αυτές και στο τέλος βγαίνει πάντα νικητής. Αυτό το παραμυθάκι λοιπόν είναι σημαντικό γιατί βγαίνει από τα χείλη ενός γεννημένου νικητή! 
  
(πηγή)

3.1.12

Καλή Χρονιά με ΥΓΕΙΑ. Μοναχά ΥΓΕΙΑ!


Καλή χρονιά, με υγεία, χαρά και πολλά λεφτά. Πολλά Λεφτά. ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ.   
Π Ο Λ Λ Α  Λ Ε Φ Τ Α ! ! !
Πόσα πολλά αναρωτήθηκα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Πόσα χρειάζεσαι για να σε δω πάλι να χαμογελάς. Πόσα χρειάζεσαι για να κερδίσεις έναν ακόμη χρόνο ζωής, ένα μήνα, μια εβδομάδα, μια ημέρα!
Πόσα θα έδινες εσύ για να κερδίσεις ένα λεπτό ακόμη!
Όσα κι αν είχα θα στα ΄δινα. Το ορκίζομαι! Αλλά δεν έχω. Αλλά και αν σου «αγόραζα» έναν χρόνο ζωής, τι νόημα θα είχε αν οι μαύρες σκέψεις της μοναξιάς, της ανημποριάς, της εξαθλίωσης, της αναξιοπρέπειας συνέχιζαν να σου βασανίζουν το μυαλό!
Έχω κάτι άλλο να σου προσφέρω. Ένα χάδι την ώρα που τα μάτια θα βουρκώνουν από τον πόνο και το παράπονο.
Μια αγκαλιά για να μη νιώθεις ποτέ μοναξιά. Ένα φιλί για να αγγίξω ίσως το μόνο αισθητήριο που θα σε κρατά στη ζωή!
Και κάτι άλλο θα σου δώσω την Αγάπη που εσύ μου χάρισες τόσα χρόνια. Ήρθε η ώρα να στην ανταποδώσω.
Εγώ αν ήμουν στη δική σου θέση θα ήμουν ευτυχισμένος, γιατί θα επιβεβαίωνα για άλλη μια φορά την αγάπη σου. Το ξέρω πως κι εσύ το ίδιο θα κάνεις.
Γιατί όλα τα εκατομμύρια του κόσμου δεν αξίζουν μπροστά σ’ ένα λεπτό αγάπης και αγαλλίασης. Εσύ μου το ‘μαθες. Έτσι με μεγάλωσες!
ΜΑΚΑΡΙ να σταθώ ΑΝΤΑΞΙΟΣ σε αυτό το βαρύ χρέος!
Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους. Με ΧΑΡΑ και ΥΓΕΙΑ. Μοναχά ΥΓΕΙΑ!