15.1.12

Αφήστε με τον ρουφιάνο να απεργήσω!

Από πότε ένα τροχαίο δυστύχημα, είναι δολοφονία. Είναι μια άκρως άτυχη στιγμή που ο υπαίτιος του θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου. Δεν είναι μια πράξη που θα του χαρακτηρίσει την προγενέστερη ή και την μετέπειτα ζωή του. Ακόμη και στο δικαστήριο ο δικαστής δεν μπορεί να κακοχαρακτηρίσει τον κατηγορούμενο ως εγκληματία, ή ανεύθυνο οδηγό. Θα τον δικάσει, θα τον καταδικάσει σε Χ μέρες φυλάκισης, θα τις πληρώσει και θα αφεθεί ελεύθερος!
Εάν ο δικαστής τον χαρακτηρίσει απρεπώς, σημαίνει πως ο δικαστής δεν έχει το αισθητήριο της κρίσης και ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα της ένστασης για κακοδικία!
Το ίδιο ισχύει για όλες τις εκδηλώσεις ζωής ενός ανθρώπου, είτε στην οικογενειακή του ζωή, στην καθημερινότητα του, στην εργασία του. Κανείς δεν μπορεί να καταδικαστεί για ένα λάθος που θα κάτσει μια κακή στιγμή. Και βέβαια θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες, αλλά το κάθε λάθος έχει ένα τίμημα. Η ισοπέδωση είναι άδικη και όπως είπε και ένας ειδικός επί του θέματος, η επίπληξη γίνεται ιδιωτικά, και η επιβράβευση δημόσια.
Έμαθα κάτι και σήμερα…

Επίσης όλοι εσείς που χρόνια τώρα βρίζετε τους δημοσιογράφους, αλήτες και ρουφιάνους, αφήστε τον ρουφιάνο να απεργήσει όποτε γουστάρει. Όχι και ρουφιάνος και υπερασπιστής των δικαιωμάτων σας όποτε σας συμφέρει.
Δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι ούτε υψηλόμισθοι, ούτε μιντιάρχες, ούτε διαπλεκόμενοι. Υπάρχουν δημοσιογράφοι με μισθούς πείνας, υπάρχουν δημοσιογράφοι χωρίς καν μισθούς πείνας!
Και να έχουν όπως τους κατηγορείτε ένα καλό ταμείο ασφάλισης, με τα δικά τους λεφτά το έφτιαξαν!
Άλλοι σας κλέβουν σε όλη σας τη ζωή, αλλά αυτούς δεν τους λέτε ούτε ρουφιάνους, ούτε αλήτες. Αυτούς τους ψηφίζετε κάθε τετραετία!
Οι δημοσιογράφοι δεν φτιάχνουν νόμους, ούτε είναι υπεύθυνοι για τη τήρησή τους. Οι δημοσιογράφοι καταγράφουν και ενημερώνουν. Αν η ενημέρωση είναι πολλές φορές στρεβλή, πάντοτε υπάρχει η εναλλακτική της άλλης εφημερίδας, του άλλου καναλιού, του άλλου ραδιοφωνικού σταθμού του άλλου σάιτ.  Αλλιώς τα πρόβατα μόνα τους θα τα φάει έτσι κι αλλιώς ο λύκος…
Αφήστε μας λοιπόν να απεργήσουμε όποτε εμείς το θεωρούμε αναγκαίο και όχι όποτε σας βολεύει εσάς! Και δεν το λέω εγώ, το λένε στο ΑΛΤΕΡ, στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, στο ΦΙΛΑΘΛΟ, στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, στο ΔΟΛ, στον ΠΗΓΑΣΟ, στην ΕΡΤ, στο  SPORTIME. To λένε οι 4000 απολυμένοι, από τον χώρο των ΜΜΕ που πεινάνε σαν και σένα!

Και κάτι τελευταίο. Ούτε τους νοσηλευτές πέρασαν στα βαρέα και τους έκοψαν και άλλα επιδόματα όπως το μεταπτυχιακό. Α! ναι κόψανε και τα επιδόματα στους νεφροπαθείς. Δεν πειράζει μωρέ, πρέπει να εξοικονομήσουν αναπηρικά επιδόματα για τον κάθε ανώμαλο. Τέτοια είναι η ανωμαλία τους. Να τη χαίρονται και στα παιδιά τους!!     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου