21.6.12

ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ!

Και μετά από δυόμισι μήνες προεκλογικό αγώνα τι καταλάβαμε! Από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΝΔ, φτάσαμε στην κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ. Και όπου ΛΑΟΣ βάλτε ΔΗΜΑΡ.
Είναι όμως το ίδιο; Περίπου το ίδιο θα λέγαμε καθώς στη σημερινή κυβέρνηση και το ΛΑΟΣ είναι μέσα καθώς οι 3 βασικοί πυλώνες του ΛΑΟΣ είναι τώρα στη ΝΔ.
Βέβαια και ο ρόλος της ΔΗΜΑΡ δεν θα είναι παρόμοιος με αυτόν του ΛΑΟΣ. Έτσι τουλάχιστον ελπίζουμε…
Αλλά η αλήθεια είναι ότι τώρα που η ΔΗΜΑΡ θα μπορούσε να αποφύγει την εμπλοκή της στην διακυβέρνηση της χώρας, εφόσον ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μπορούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση, η ΔΗΜΑΡ έκανε… εθελούσια είσοδο!
Και αναρωτιέται κανείς, καλά και γιατί δεν το έκανε μετά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, που η συμμετοχή της κρίνονταν αναγκαία. Τι ήταν αυτό που την εμπόδιζε και τι άλλαξε τώρα!
Η ίδια υποστηρίζει πως δεν είχε την λαϊκή εντολή. Ενώ τώρα την πήρε! Ακόμη και έτσι να είναι τελικά καταλάβαμε ποιος ευθύνεται που συρθήκαμε σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, γιατί σίγουρα από τις πράξεις (και εκεί κρίνονται οι πάντες) μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ευθύνεται!
Και δεν ευθύνεται γιατί η κυρίαρχη θέση του δεν άλλαξε μετά το εκλογικό αποτέλεσμα!
Έμεινε σταθερός στο ρόλο που θέλει να διαδραματίσει. Σε αυτόν της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε αυτόν κατά του μνημονίου! Σε αυτόν που θα αναγκάσει την κυβέρνηση και την Ευρώπη να σκεφτούν λιγάκι περισσότερο κάθε φορά που θα αποφασίζουν για τον ελληνικό λαό. Γιατί ως συνήθως ο φόβος φυλάει τα έρμα.
Αυτός θα είναι ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ. Και αν το καλοσκεφτεί η κυβέρνηση θα μπορέσει στηριζόμενη σε αυτόν τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ να φέρει μεγαλύτερη αντίσταση στην Τρόικα.
Και κανείς δεν θα μπορεί να της πει τίποτα. Γιατί κάθε φορά που θα λαμβάνεται μια αντιλαϊκή απόφαση, θα μπορεί να αντιδρά και να δείχνει τον… ΣΥΡΙΖΑ!
Θα μου πείτε μα έτσι θα αβαντάρει τον ΣΥΡΙΖΑ! Μα έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να αποφύγει το μοιραίο. Στις επόμενες εκλογές όποτε και να γίνουν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έτοιμος να κυβερνήσει και να πετύχει την ανατροπή!
Πρώτον γιατί αν δεν αντιδράσει η νέα κυβέρνηση στις αποφάσεις που θα παρθούν κατά του ελληνικού λαού θα έχει τη μοίρα του Γιωργάκη και της παρέας του και δεύτερον γιατί παρόλο τον αδίστακτο και πόλεμο τρομοκρατίας που εξαπέλυσαν οι μνημονιακές δυνάμεις και οι Ευρωπαίοι κατά του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, έχασε στο νήμα από τη ΝΔ. Την επόμενη φορά όμως δεν θα χάσει με τίποτα! Και αυτό γιατί θα είναι ο μοναδικός που θα εγγυάται της συνέχειας του ελληνικού έθνους ή ότι θα έχει απομείνει!
Εκτός εάν η κυβέρνηση αποφασίσει να αγωνιστεί για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και όχι τα συμφέροντα των αγορών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου