15.6.12

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΟΙ... ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΙ!


Η διαφορά των ζωντανών λόγων από μια μαγνητοφωνημένη ομιλία είναι ότι ο ζωντανός λόγος δεν μπορεί να είναι το ίδιος κάθε φορά. Άλλοτε συμπληρώνονται πράγματα, άλλοτε αφαιρούνται, κάθε φόρα είναι και κάτι διαφορετικό! Στην ουσία πρέπει να έχεις τη διάθεση και κυρίως το διανοητικό επίπεδο για να μπορείς να βγάλεις το κεντρική ιδέα που λέγαμε και στο σχολείο.
Η κεντρική ιδέα λοιπόν των λεγομένων του Αλέξη Τσίπρα είναι η εξής:
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση θα πάει στην ΕΕ να διαπραγματευθεί όχι με διάθεση τσαμπουκά αλλά με διάθεση συνεννόησης να πείσει την εταίρους μας ότι επιθυμεί να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, αλλά ως ισότιμα μέλη , με το λαό όρθιο και το κεφάλι ψηλά! Το δίλημμα είναι αν θα παραμείνουμε με όρους που να εξασφαλίζουν την αξιοπρέπεια και βιωσιμότητα του λαού, ή αν θα παραμείνουμε ζώντας στην εξαθλίωση.
Αν η παραμονή της Ελλάδας στην ζώνη του ευρώ συνοδεύεται με 1,5 εκατ. άνεργους, μισθούς των 300 ευρώ, καταστρεμμένα σχολεία και νοσοκομεία, τα παιδιά να πεινάνε στο δρόμο τότε τι νόημα έχει η παραμονή. Εκεί λοιπόν κολλούσε το νόμισμα δεν είναι φετίχ.
Αυτό λοιπόν είναι το νόημα των λεγομένων του Τσίπρα, που οι… κουτοπόνηροι φρόντισαν να απομονώσουν για να δημιουργήσουν και πάλι λανθασμένες εντυπώσεις.
Το καλύτερο βέβαια είναι να φτιαχθεί μια ωραία κασέτα να μοιραστεί ή να την βάζουν συνέχεια να παίζει ώστε μέσω της επαναλήψεως στο τέλος να τα μάθει και ο κάθε κουτός και ο κάθε πονηρός!
Τώρα μετρώντας και την αντίδραση της Ευρώπης, που σύμφωνα με την ίδια κουτοπονηριά, δεν σκιάζεται από τα όσα οι αντιμνημονιακές δυνάμεις λένε, βλέπουμε πως ήδη ο Νότος αρχίζει να φτιάχνει ένα μέτωπο απέναντι στην σκληροπυρηνική Γερμανία. Κι αυτό φαίνεται από τα λεγόμενα και του Ολάντ και του Μόντι, που ναι μεν ζητούν από την Ελλάδα να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, αλλά μιλούν για επενδυτικά κεφάλαια που πρέπει να δοθούν στην Ελλάδα.
Και θυμήθηκα τα λεγόμενα υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις 6 Μαϊου, που έλεγε πως δεν είμαστε μόνοι μας αλλά μας στηρίζει και η Ευρωπαϊκή Αριστερά, και να από την Ελλάδα ξεκινήσει η αντίδραση, όπως και γίνεται, θα αποτελέσουμε την εφαλτήριο δύναμη που θα επιφέρει μεγάλες αλλαγές στην ΕΕ.
Και διαβάζω για αγωνία του Όλι Ρεν για τις ελληνικές εκλογές, που θα τον κρατήσουν μακριά τη Σύνοδο Κορυφής του G-20, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο Μεξικό καθώς «η κρίση στην Ευρωζώνη μπορεί να λάβει δραματική τροπή μετά τις εκλογές στην Ελλάδα».
Και μαθαίνω για αναβολή της αναχώρησης της Μέρκελ για το Μεξικό και πως «δεν κάνει συστάσεις ψήφου στους Έλληνες».
Γιατί άραγε τόση αγωνία; Αφού η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη!
Η κεντρική ιδέα όλων αυτών λοιπόν είναι ούτε καταγγελία, ούτε έξοδος! Απλά η κάθε πλευρά μετράει τα όρια της! Και αυτά βρίσκονται κάπου ενδιάμεσα!
Ψηφίστε λοιπόν χωρίς να επηρεάζεστε από κουτοπονηριές, αλλά με φρόνημα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα μας!

ΥΓ. Τι ακούμε Θεέ μου. Τέτοια ρατσιστική υστερία δεν έχει ματαζήσει η χώρα μας. Ήταν μελαψός λέει ο ένας, ήταν σκούροι λέει ο άλλος! Δηλ. από το δέρμα βγάζουμε συμπέρασμα για την εθνικότητα! Οι κουκούλες της Κλου Κλουξ Κλαν μας λείπουν και οι πυρσοί! Εγώ γεννήθηκα σκούροχρωμος στην Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου