26.12.11

Πιστεύω εις ένα Θεό, μοναδικό, το χρήμα!

Τι άλλο θα δούμε σε αυτόν τον κόσμο. Η βρωμιά και η δυσωδία αναδύεται από παντού. Και δεν είναι θέμα απλυσιάς του σώματος. Είναι θέμα ακάθαρτης ψυχής, που διαβρώθηκε από τα πάθη και τους πόθους της ζωής που μας λάνσαραν όλοι οι έχοντες και κατέχοντες.
Η διάβρωση έχει αγγίξει τα πάντα και αυτό φαίνεται ότι όλοι χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να πετύχουν τον σκοπό τους.
Τον μοναδικό σκοπό τους που δεν είναι άλλος από το να υπηρετήσουν τον ένα και μοναδικό Θεό τους που δεν είναι άλλος από το χρήμα. Ακόμη και αυτοί που υποτίθεται ότι είναι εκπρόσωποι ενός άλλου Θεού και της Εκκλησίας.
Σαν τον Εφραίμ και τον κάθε Εφραίμ που εμπορεύεται τον ανθρώπινο πόνο, την ανθρώπινη ματαιοδοξία, την  ανθρώπινη ανάγκη για τη βοήθεια εξ ουρανού και την εξιλέωση.
Όλοι αυτοί οι έμποροι της ψυχής, λειτουργούν σαν άρπαγες κάθε υλικού στοιχείου για να σου προσφέρουν μια δόση θεϊκής σωτηρίας και μόνιμη θέση στον παράδεισο. Λεηλατούν το μυαλό και την καρδιά θέλοντας να δημιουργήσουν στρατιές φανατικών-σκλάβων που θα τους υπηρετούν σε όλη τους τη ζωή. Γιατί αρνούμαι να πιστέψω πως ο ίδιος ο Θεός που δημιούργησε τη φύση, τα δάση, τα ποτάμια, τη Θάλασσα, τα ζώα, δημιούργησε και ανθρώπους που το μόνο που σκέπτονται είναι πώς να καταστρέψουν όλες τις προηγούμενες θεϊκές δημιουργίες, για να  απλώσουν τη δική τους κυριαρχία. Τέτοιοι είναι οι άνθρωποι σαν τον Εφραίμ και τον κάθε Εφραίμ, που φορώντας τον μανδύα της ιεροσύνης συνδιαλέγονται με τους άλλους διαβόλους της πολιτικής και των τραπεζών.
Και όλα αυτά, κρυμμένα, προστατευμένα και καμουφλαρισμένα  μακριά από το οπτικό πεδίο του λαού. Αλλά επειδή η ματαιοδοξία τους δεν έχει όρια τα πάντα φανερώνονται όταν οι ίδιοι αισθάνονται ριγμένοι από τη όποια συνδιαλλαγή.
Είναι ικανοί ακόμη και να αλλαξοπιστήσουν αρκεί αυτοί να βγουν νικητές και να μην βρεθεί άλλος με περισσότερη εξουσία, άλλος πιο ισχυρός.
Χρησιμοποιούν όργανα και μέσα που μέχρι πρότινος τα απέδιδαν στο διάβολο, αλλά τώρα γίνονται οι καλύτεροι σύμμαχοι τους για να σώσουν το τομάρι τους.
Γκρεμίστε τις φυλακές του μυαλού και της σκέψης, γκρεμίστε τους από τον κόσμο αυτό.
Ο Θεός είναι μέσα μας, δεν χρειάζεται εκπροσώπους για να του μιλήσεις, σου μιλάει αυτός. Σου μιλάει και αγαπάς, σου μιλάει και κλαις, σου μιλάει και νιώθεις… Αυτός είναι ο Θεός μας!
Όλα τα άλλα είναι εμπόριο, σαν τους υπερήρωες του Αμερικάνικου Κινηματογράφου!
ΥΓ. Όχι ότι δεν υπάρχουν ιερωμένοι, γέροντες και άνθρωποι που υπηρετούν πράγματι το Θεό. Μόνο που αυτούς τους αντιλαμβάνεσαι από το καθαρό και ήρεμο βλέμμα. Και αν δεν μπορείς να τους αντιληφθείς από τα φθαρμένα ρούχα τους, τα απεριποίητα μαλλιά και γένια. Απομακρυσμένοι από τα εγκόσμια. Αυτοί είδαν το φως μέσα τους και προσπαθούν να βοηθήσουν και άλλους για να το δουν!
ΥΓ.1 Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε τη σελίδα συμπαράστασης του φυλακισμένου ΕΦΡΑΙΜ στο FACEBOOK: «Συμπαραστεκόμαστε ΟΛΟΙ στην άδικη προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ».
Μπείτε και ξεφωνήστε τον…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου