8.8.11

Βιογενετικά πετ εισβάλουν στη ζωή μας…


Και μόνο στην εικόνα του τρομάζεις. Αν  διαβάσεις και τις οδηγίες χρήσεως πραγματικά νιώθεις μια ανατριχίλα να διαπερνά όλο σου το κορμί. Μέχρι ανακατωσούρα σου φέρνει.
Ο λόγος είναι για τις γενετικά ζωντανά πετς που θα γεμίσουν σε λίγο τα ράφια των καταστημάτων παιχνιδιών, των υπεραγορών και ίσως ακόμη σε λίγα χρόνια θα κρέμονται και στα σταντ των περιπτέρων.
Μιλάμε για γενετικά κατοικίδια με... καρδιά, με... μυαλό και διάρκεια... ζωής. Γενετικά κατασκευασμένα σε εργαστήρια με προκαθορισμένη προσωπικότητα και χαρακτήρα.
Στην αγορά θα διατίθενται συσκευασμένα σε κατάσταση χειμερίας νάρκης
Σας αναφέρουμε τα σημεία που χαρακτηρίζουν τα γενετικά κατοικίδια, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία:
Δεν πρόκειται για παιχνίδια ή ρομπότ. Είναι ζωντανά και αναπνέουν
1. Είναι ο μοναδικός βιο-μηχανικός φιλαράκος. Διατίθεται σε επτά διαφορετικούς τύπους προσωπικότητας.
2. Μετά από εκτεταμένα ψυχολογικά τεστ που έγιναν τον τελευταίο αιώνα, ορισμένες συμπεριφορές και διαθέσεις συνδέονται με συγκεκριμένα χρώματα και αποχρώσεις. Ετσι η κατασκευάστρια εταιρία έχει συνδέσει την κάθε  προσωπικότητα με ένα αντίστοιχο χρώμα. Έτσι υπάρχουν 7 διαφορετικά πετς.
α)Το κόκκινο: αθλητικό και ενεργητικό.
β)Το πορτοκαλί: περιπετειώδες με αυτοπεποίθηση και περίεργο
γ)Το πράσινο: χρήσιμο αρμονικό και ειρηνικό
δ)Το μπλε: επικοινωνιακό και γαλήνιο
ε)Το ροζ : επινοητικό και πνευματικό
στ) Το κίτρινο: παιχνιδιάρικο και διασκεδαστικό
(σημ. η περιγραφή του έβδομου χρώματος και σε ποια προσωπικότητα ανταποκρίνεται δεν δίνεται από την κατασκευάστρια εταιρία)
3. Κάθε πετ έχει ενσωματωμένη χαμηλού κόστους μόνιτορ καρδιάς, πλήρως λειτουργική και ενσωματωμένο ηχείο.
4.Κάθε συσκευασία περιλαμβάνει ένα μετρητή, ο οποίος εμφανίζει την κατάσταση του πετ. Από αυτό θα φαίνεται εάν κάποιο έχει παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κάποιο ράφι καταστήματος ή εάν παρουσιάζει κάποια βλάβη.
5. Το πετ κατά τη διάρκεια παραμονής σε κάποιο κατάστημα θα βρίσκεται σε μορφή χειμερίας νάρκης. Κάθε συσκευασία έχει έναν ειδικό θρεπτικό σωλήνα σίτισης από το όποιο θα χορηγείται ένα ειδικά σχεδιασμένο μίγμα τροφής που θα το διατηρεί υγιή.
6. Τα πετ θα διατίθενται σε δύο μοντέλα με προκαθορισμένη διάρκεια ζωής. Η μία θα έχει ένα χρόνο διάρκεια ζωής και η δεύτερη τρία χρόνια διάρκεια ζωής.
Έτσι όπως ακριβώς καταλάβατε μιλάμε για ζωντανά κατοικίδια που θα κατασκευάστηκαν σε επιστημονικά εργαστήρια και που θα διατίθενται ως παιχνίδια για παιδιά. Και για να φτάσουν οι συγκεκριμένοι επιστήμονες στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα φανταστείτε τι είδους και πόσα πειράματα έχουν γίνει, και μέχρι που έχουν φτάσει…
Μιλάμε για τον προπομπό ενός ανθρωποειδούς που σε κάποια χρόνια κάποιο εξελιγμένο μοντέλο θα φτάσει να αντικαταστήσει ακόμη και τον ίδιο τον άνθρωπο σε ορισμένες δραστηριότητές του. Μόνο που ο αντικαταστάτης θα είναι πλήρως χειραφετημένος και με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Εργασιομανής, αθλητικός, πολεμοχαρής και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Και μόνο στην σκέψη αυτού του σεναρίου ο καθένας υγιής άνθρωπος σταυροκοπιέται…
Μακάρι όλα αυτά να ήταν κάποιο σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά φαίνεται τα όσα βλέπουμε στον κινηματογράφο σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τα ζούμε πραγματικά…

3 σχόλια:

  1. Τα "Genpets" είναι ένα έργο τέχνης που δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Adam Brandej με σκοπό την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η βιοτεχνολογία και τα «επιτεύγματά» της στην κοινωνία.

    Οι εικονιζόμενες δημιουργίες είναι κούκλες (δηλ. γλυπτά), κατασκευασμένες εξωτερικά από λάτεξ και πλαστικό. Ενώ στο εσωτερικό τους βρίσκεται ρομποτικός μηχανισμός που προσομοιώνει τη ζωική συμπεριφορά της αργής αναπνοής του γλυπτού - «ανθρωποειδούς».

    Η ιστοσελίδα www.genpets.com, είναι μέρος της φάρσας του δημιουργού αυτού του έργου. Ή, αν το θέλετε, είναι μέρος του έργου ως επιπρόσθετο στοιχείο ρεαλισμού.

    Ευτυχώς, είναι ένα "τεχνολογικό" έργο τέχνης! (προς το παρόν…)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. από τα όσα είδα και σε άλλο άρθρο για το ίδιο θέμα, ομολογώ ότι την πάτησα από το ύφος και τη μορφοποίηση της ιστοσελίδας. Είναι πράγματι άκρως ρεαλιστική. Προτιμώ πάντως που... εξαπατήθηκα, από το να ήταν πραγματικά τα gen pets. Άμεσα θα επανέλθω κάνοντας αναφορά στη δουλειά του Αdam Brandej

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. προς "ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΟΥΛΑΣ" (10:37π.μ.)

    Σίγουρα δεν είσαι ο μόνος. Το ξεγέλασμα του κοινού, ήταν μέσα στους σκοπούς του καλλιτέχνη, προφανώς για αυτό πρόσεξε τόσο πολύ τις λεπτομέρειες.

    Πάντως, συνειδητά ή ασυνείδητα, με το έργο του, εκτός από το ζήτημα ηθικής της βιοτεχνολογίας θίγει και το πρόβλημα της «αλήθειας» των πληροφοριών που βρίσκει κάποιος στο Διαδίκτυο.

    Η προσέγγιση της αλήθειας, θέλει ψάξιμο. Τα λάθη διορθώνονται έγκαιρα και με τη συμβολή εκείνων που έτυχε να γνωρίζουν κάτι παραπάνω. Φτάνει να τους επιτρέπεται η πρόσβαση στο διαδικτυακό διάλογο.

    Η δημοκρατία του Διαδικτύου, τελικά, μας προφυλάσσει όλους. Εκτεθειμένοι είναι όσοι bloggers έχουν κλειστά τα σχόλια… Αυτοί πρέπει να προσέχουν 1000 φορές περισσότερο για την πληροφορία που διαλαλούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή