26.7.12

«ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΘΑ ΒΡΩΜΑΕΙ… ΤΖΑΤΖΙΚΙΛΑ»


Ουδόλως με ενδιαφέρει εάν η Βούλα Παπαχρήστου τιμωρήθηκε ή δεν τιμωρήθηκε από την ΕΟΕ, αν τιμωρήθηκε δίκαια ή άδικα! Αυτό που με ενδιαφέρει είναι αυτά που λέει και πιστεύει η 23χρονη άγνωστη στο ευρύ κοινό, αλλά πολλά υποσχόμενη - σύμφωνα με τους στιβικούς - αθλήτρια του τριπλούν.
Και με ενδιαφέρουν αυτά που λέει γιατί για πολλά παιδάκια που ασχολούνται με τον αθλητισμό (ιδίως το στίβο) η συγκεκριμένη ίσως να αποτελέσει πρότυπό τους στην περίπτωση που κατακτήσει (κατακτούσε, αν ισχύσει η τιμωρία) ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Θα διαφωνήσω κατ’ αρχάς ότι το tweet της είναι ρατσιστικό. Απλά είναι στην κυριολεξία ηλίθιο. Και ως προς τη συμπεριφορά και ως προς αυτό που λέει.
Ως προς αυτό που λέει πρώτον πρέπει να αντιληφθεί πως δεν είναι τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου… Δεν έφυγαν δηλαδή από το Δυτικό Νείλο για να έρθουν στην Ελλάδα. Δεν είναι κουνούπια – μετανάστες!
Η ασθένεια, ονομάζεται ιός του Δυτικού Νείλου, που μπορεί να ήρθε με χιλιάδες τρόπους στην Ελλάδα. Από έναν λαθρομετανάστη, μέχρι και έναν… πλούσιο Έλληνα τουρίστα που μπορεί να επισκέφθηκε εκείνα τα μέρη.
Ως προς τη συμπεριφορά η ηλιθιότητα επικεντρώνεται στο ότι δεν μπορεί να καταλάβει η αθλήτρια τη λειτουργία των Social Media. Άραγε θα έλεγε αυτό το κακόγουστο αστείο στην τηλεόραση κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης. Δε νομίζω! Τότε πως το λες σε ένα Μέσο που είναι πολλάκις μεγαλύτερο σε μέγεθος από ότι η τηλεόραση. Έπαψαν εδώ και καιρό τα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αποτελούν χώρους αφελών εκφράσεων και συμπεριφορών. Κάποιοι έχουν χάσει τις δουλειές τους από τέτοια σχόλια, άλλοι στέλνουν βιογραφικά σημειώματα μέσω αυτών. Άρα υπάρχουν κανόνες και τα όσα γράφεις σε αυτά σε εκφράζουν.
Θα μου πείτε μα αυτό που έγραψε την εκφράζει ως άνθρωπο και ως χαρακτήρα. Δεκτό και σεβαστό. Αν λοιπόν την εκφράζουν ποιος ο λόγος που έτρεξε να τα διαγράψει…
Γιατί απλά δεν είναι τόσο σημαντικά ή πιο σημαντικά από όλα αυτά που έχει θυσιάσει προς χάρη του αθλητισμού.  Αν αυτό που έγραψε και όσα άλλα ακόμη βγαίνουν πλέον στην επιφάνεια ότι έχει πει και έχει και αυτά διαγράψει είναι τα πιστεύω της γιατί δεν τα υπερασπίζεται μέχρι τέλους. Κάποιοι έχουν χάσει ακόμη και τη ζωή τους για τα πιστεύω τους.
Ένας από τους δασκάλους μου, μου είχε πει ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει στη ζωή του. Αλλά η κάθε πράξη έχει τις συνέπειες της και αυτός είναι θα πρέπει να δεχθεί τις συνέπειες των πράξεων του. Όπως επίσης ότι κάνει κανείς, το κάνει πρωτίστως για τον εαυτό του!
Κατά συνέπεια η ίδια η Βούλα Παπαχρήστου προκάλεσε με τις πράξεις της, η ίδια είναι υπεύθυνη για τις συνέπειες και πρέπει να τις δεχθεί. Η ίδια δεν σεβάστηκε αυτό που εκπροσωπεί και τον κόπο που έκανε για να φτάσει στο σημείο να εκπροσωπεί ένα ολόκληρο έθνος. Γιατί απαιτούν κάποιοι να σεβαστούν οι υπόλοιποι τους κόπους που έκανε…
Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν:  ‎"Μη προτρεχέτω...η γλώσσα της διανοίας"… Αυτό ακριβώς έπρεπε να πράξει η Βούλα Παπαχρήστου γιατί δεν αγωνίζεται πλέον στο σύλλογο της γειτονιάς της, αλλά εκπροσωπεί ένα έθνος, και επειδή ως έθνος δεν έχουμε την ίδια άποψη όλοι για όλα, καλό θα ήταν να πρόσεχε αυτά που έγραφε παραμονή των Ολυμπιακών Αγώνων που για μας τους Έλληνες έχουν ξεχωριστό ρόλο. Ξεπερνούν τα αθλητικά όρια, οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Είναι ένα πολιτιστικό και πολιτισμικό γεγονός και οφείλουμε να σεβόμαστε όλους τους λαούς και τα έθνη για να μας σέβονται κι αυτοί. Αλήθεια πως θα φαινόταν αν διάβαζε σε άρθρο αγγλικού ταμπλόιτ στο αφιέρωμα της ελληνικής αποστολής ότι κρατήστε τη μύτη σας όταν περνάτε από το Ολυμπιακό Χωριό , γιατί με τόσους Έλληνες που μαζεύτηκαν θα βρώμαγε τζατζικίλα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου