11.7.12

ΤΡΟΜΑΞΕ Η ΣΚΟΠΟΥΛΗ!

Βλέποντας χθες την τηλεοπτική παρουσία της υφυπουργού Υγείας κ. Φωτεινής Σκοπούλη, έβαλα στοίχημα πόσο θα αντέξει να παραμείνει στην (υφ)υπουργική καρέκλα. Από την αρχή φαινόταν διαφορετική. Γνώστης των θεμάτων υγείας, από τα λεγόμενά της, αλλά μακριά από το προφίλ του επαγγελματία πολιτικού, τουλάχιστον όπως έχουμε μάθει και συνηθίσει. Απόλυτη στις απόψεις της, χωρίς ίχνος πολιτικής διαλλακτικότητας, έδειχνε να γνωρίζει τα προβλήματα του κλάδου και να έχει λύσεις συμβατές με τα όποια πενιχρά μέσα μπορεί να διαθέτει. Μεγάλες αλήθειες είπε η κ. Σκοπούλη. Για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, για τα γεννόσημα, για τα φάρμακα, για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση για όλα. Δύο πράγματα όμως που «ξεστόμισε» ενίσχυσαν το… στοίχημα που έβαλα.
Πρώτον ότι οι νοσοκομειακές δαπάνες θα μπορούσαν να μειωθούν δραστικά μόνο και μόνο αν οι ιατροί περιόριζαν τις δεκάδες  εξετάσεις για να κάνουν μία διάγνωση, που θα μπορούσαν να κάνουν απλά με μια απλή εξέταση αν έδειχναν το ελάχιστο ενδιαφέρον για τον ασθενή. Εν ολίγοις αν οι νοσοκομειακοί γιατροί λειτουργούσαν ως λειτουργοί και όχι ως… αδιάφοροι δημόσιοι υπάλληλοι.Και δεύτερον  λέγοντας ότι ή ίδια βρέθηκε στο τηλεοπτικό στούντιο γιατί δεν είχε τι άλλο να κάνει, καθώς ακόμη δεν τις έχουν δοθεί αρμοδιότητες.
Μόνο από αυτά καταλαβαίνει κανείς ότι ούτε ποτέ πρόκειται να της δοθούν αρμοδιότητες γιατί το σύστημα ιατροφαρμακευτικονοσοκομειακοπολιτικό θα την αποβάλει ως μη συμβατό…
Αν σε όλα αυτά που είπε προσθέσουμε και την μη τηλεοπτική εικόνα της, με το να χτυπάει συνεχώς το τραπέζι με το χέρι της, να πίνει νερό όταν η κάμερα είναι πάνω της και με  μορφασμούς που δεν συνάδουν με την τιβί σίγουρα θα γίνει εύκολο θήραμα των ΜΜΕ. Και επειδή η ίδια από το βιογραφικό της δε φαίνεται να έχει και σε μεγάλη ανάγκη και εκτίμηση την πολιτική καριέρα μάλλον σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν στο υπουργείο. Γιατί από τα λεγόμενα της και την 30χρονη ακαδημαϊκή πορεία της στην ιατρική μάλλον ήρθε για να γιατρέψει τις ασθένειες στην Υγεία, παρά να κάνει πολιτική σταδιοδρομία.
Ήδη από τα φίλα προσκείμενα sites στη ΝΔ άρχισε ο πόλεμος. Βλέπετε η ίδια ανήκει στη ΔΗΜ.ΑΡ.
Θεωρώ ότι θα είναι μεγάλη έκπληξη αν η κ. Σκοπούλη παραμείνει στο υπουργείο Υγείας. Αν συμβεί αυτό τότε, ή η ίδια θα έχει πάρει εντατικά μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς, ή η σημερινή κυβέρνηση θα έχει την πρόθεση να το βάλει με το κατεστημένο στη Υγεία. Και επειδή πιστεύω ότι περισσότερες πιθανότητες έχει να γίνει το πρώτο, μάλλον πρέπει κάποιοι να αναζητούν ήδη την αντικαταστάτριά της…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου