8.3.12

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΙΩΠΑΣ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΣ!


Είναι αλήθεια πως είναι δύσκολο για έναν καταξιωμένο καλλιτέχνη να έρχεται κάποια στιγμή να γνωρίζει την άλλη όψη του νομίσματος. Είναι αλήθεια επίσης ότι ουδείς κατέκρινε τον καλλιτέχνη για τα όσα έχει τραγουδήσει. Ούτε κανείς αμφισβήτησε την αξία της φωνής του. Ούτε τα τραγούδια που έχει πει, ούτε που έχει γράψει. Αυτοί οι λίγοι που του επιτέθηκαν και οι πολλοί περισσότεροι που τον κατέκριναν είναι αυτοί που αμφισβητούν τα όσα λέει, τα όσα λέει ο ίδιος ότι πρεσβεύει. Γιατί είμαι αντιμνημονιακός, αλλά ή θα ακολουθήσουμε το μνημόνιο ή θα καταστραφούμε, είναι σαν ακούω τον Γιωργάκη να λέει ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε, ή ακόμη καλύτερα το: και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο! Και επειδή την περίοδο αυτή δεν μπορείς να είσαι με όλους, καλύτερα είναι να σιωπάς! Ή ακόμη καλύτερα μετά από όλα όσα έχεις πει καλύτερα να μην κάνεις δημόσιες εμφανίσεις και να μην προσπαθείς να το παίξεις λαϊκός ήρωας. Γιατί αυτό που αντιπροσώπευες το 70, απλά δεν μπορείς να το αντιπροσωπεύσεις τώρα. Και δεν μπορείς να τα αντιπροσωπεύσεις πρώτον γιατί έχεις περάσει στην άλλη όχθη κι εσύ μαζί με όλους που αντιπροσώπευσαν τη γενιά του πολυτεχνείου, που στους περισσότερους σήμερα τους κατηγορούν ότι πρόδωσαν τα πιστεύω τους. 
Ένα ακόμη θέμα είναι ότι ο καλλιτέχνης είναι σύζυγος βουλευτή του κυβερνόντος  κόμματος, που έχει υπερψηψίσει τα μνημόνια. Άρα δεν αρκεί να λες ότι είσαι αντίθετος με τα μνημόνια, πρέπει να το αποδεικνύεις κιόλας. Κι αν δεν θέλεις να το κάνεις, ή και αν δεν μπορείς τουλάχιστον μείνε… κλινήρης στο σπίτι σου! Ας θυμηθούμε ότι ο Νέλσον Μαντέλα για να πείσει το λαό του, για τα πιστεύω και τα ιδανικά του, χώρισε τη γυναίκα του, όταν η ίδια τόλμησε να χρησιμοποιήσει τακτικές αντίθετες.
Τέλος όταν ο ίδιος έχει τραγουδήσει κατά της χούντας της Αμερικής, εν μπορεί τώρα να στηρίζει με τα τραγούδια αυτά τη χούντα της Γερμανίας. Για αυτό καλύτερα να σιωπήσει, αφού δεν μπορεί πλέον να ερμηνεύσει αυτά τα τραγούδια…
ΥΓ. Και έλεος πια με όλους αυτούς τους μαϊντανούς, που έχουν ξεκινήσει εκστρατεία αποκατάστασης του ονόματός του! Από τη μικρή κατινούλα, που της έδωσαν εκπομπή για τα ωραία της πόδια μέχρι τον ξεπεσμένο δημοσιογράφο που ψάχνει σωσίβιο για να έρθει και πάλι στο προσκήνιο. Έχουν γίνει βασιλικότεροι του βασιλέως και προκειμένου να στηρίξουν την άποψή τους παίρνουν τη γνώμη της χθεσινής πιτσιρίκας τραγουδίστριας για να στηρίξει τον καταξιωμένο. Καταξιωμένε μου χειρότερο κακό σου κάνουν αυτοί παρά τα γιαούρτια!!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου