2.3.20

ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ!



Είναι προφανές, ότι όλοι οι Έλληνες θέλουμε το ίδιο. Μια ασφαλής χώρα για τους γηγενής πολίτες της, μία χώρα που να ορίζει το πολίτευμα της, τη θρησκεία της, την κουλτούρα της, που να μη δέχεται αλλοιώσεις στα ήθη και στα έθιμά της, στη γη της, στον πληθυσμό της.
Σε αυτό που διαφωνούμε είναι ποιος ευθύνεται για τον χαμό που ζούμε με το μεταναστευτικό τα τελευταία χρόνια.

Φταίνε όλοι αυτοί που έφυγαν από τις δικές τους πατρίδες για ένα ταξίδι στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, είτε μετανάστες είναι, είτε πρόσφυγες, είτε λαθραίοι, είτε παράνομοι είτε όπως θέλετε να τους χαρακτηρίσετε όλοι αυτοί οι άνθρωποι χωρίς μοίρα λέω εγώ.
Φταίνε οι σύμμαχοί μας οι Ευρωπαίοι, που παίζουν τα δικά τους γεωπολιτικά παιχνίδια και ορίζουν τις μοίρες λαών και εθνών μεταξύ αυτών και της δικής μας, επιβάλουν την ειρήνη και τον πόλεμο όπου ορίζουν τα οικονομικά τους συμφέροντα.

Φταίνε οι σύμμαχοί μας οι Αμερικανοί και τα αφεντικά του ΝΑΤΟ, που αδυνατούν να λύσουν το γόρδιο δεσμό και ως άλλος Μέγας Αλέξανδρος χρησιμοποιούν το σπαθί για να επιφέρουν την παγκόσμια ειρήνη κατά το δοκούν και στη συνέχεια στήνουν άλλες παγίδες για να προχωρήσουν τον επεκτατισμό τους σε βάρος άλλων λαών.

Φταίνε οι Ρώσοι που προσπαθώντας να φέρουν την παγκόσμια τραμπάλα σε ισορροπία πάλι, βάλουν κατά δικαίων και αδίκων, σχηματίζοντας εφήμερες συμμαχίες προδίδοντας ακόμη και ομόαιμους και ομόθρησκους λαούς και τα δικά τους ιδανικά.

Φταίνε οι Τούρκοι o δεύτερος πόλος ενός διπολικού κόσμου που βρίσκεται σε έναν διαρκή πόλεμο για ένα κομμάτι γη που μας άφησαν οι ισχυροί για να μαλώνουμε, ως αλλά μαντρόσκυλα κρατώντας μας με λουριά αφήνοντάς μας να δαγκώνουμε μία εμείς και μία οι αιώνιοι εχθροί μας!

Και εμείς οι Έλληνες μονίμως διαιρεμένοι σε δυτικούς και ανατολικούς, σε δεξιούς και αριστερούς, αναζητούμε τη σωτηρία από ποιους; Από αυτούς που διαχρονικά μέσα στην ιστορία μας έχουν ξεπουλήσει, μας θεωρούν χειρότερους και από τα γουρούνια όχι γιατί είμαστε αλλά γιατί μας ακολουθεί αυτό το ένδοξο αλλά και «προϊστορικό» πλέον παρελθόν μας.

Και τι κάνουμε δηλαδή ποιος είναι ο δικός μας ο ρόλος στον σύγχρονο κόσμο. Εκτός από το αναγράφουμε αυτά τα τσιτάτα: Μολών λαβέ, ταν ή επί τας, οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες, που μας κάνουν να κορδωνόμαστε, αλλά ως εκεί…
Την ώρα που Έλληνες αγωνίζονται να διατηρήσουν τα σύνορα της χώρας κυρίαρχα σε γη και θάλασσα, Έλληνες χορεύουν λαμπάντα στο ρυθμό του απαγορευμένου καρναβαλιού, κάνοντας τη δική τους αντίσταση, Έλληνες βαράνε και βρίζουν αλλόθρησκες μάνες, λες και διαφέρουν από τη δική τους μάνα, λες και το παιδί που φέρει μέσα της είναι ενός άλλου Θεού. Έλληνες βαράνε Έλληνες και τους αποκαλούν τουρκόσπορους! Έλληνες ψεκάζουν θρανία και προαύλια να… εξοντώσουν τον κορονοϊό που θα έρθει, Έλληνες πετούν ανέμελα χαρταετούς και τρώνε καραβίδες και αστακούς για να τιμήσουν δήθεν την Σαρακοστή, που δεν ακολούθησαν ποτέ στη ζωή τους!
Μήπως ήρθε η ώρα να σηκώσουμε ανάστημα, απέναντι στον πραγματικό εχθρό! Σε αυτόν που μας διαιρεί, μας κατηγορεί, μας χλευάζει. Που θέλει να ορίσει το μέλλον το δικό μας, και των παιδιών μας, που ορέγεται τον πλούτο της γης μας, που χρόνια τώρα προσπαθεί να ορίσει την σκέψη μας, σε αυτόν που μας βουλιάζει στα σκατά και μας φωνάζει «θέλεις να ζήσεις περπάτα στα κεφάλια των διπλανών σου».

Θέλουμε το δίκαιο! Τότε πρέπει να το αναζητήσουμε εκεί από όπου πηγάζει η αδικία! Και η αδικία πηγάζει από αυτούς που θέλουν να ορίζουν το δίκαιο προς ίδιον όφελος. Κατά τα άλλα είμαι Έλληνας, πατριώτης, Χριστιανός. Αλλά και άνθρωπος κατά τον Σωκράτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου