21.10.19

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ, ΕΡΓΟΛΑΒΕ! ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΜΕ...


Παρακολούθησα μία προσπάθεια συντονισμού φορέων, συλλογικοτήτων, σωματείων και παρατάξεων για κοινή δράση απέναντι σε μία προσχεδιασμένη, για να μην πω καλύτερα προδιαγεγραμμένη, επέκταση στη χωματερή Φυλής. 

Επί 2,5 περίπου ώρες ως απλός παρατηρητής άκουσα για θεωρίες, συνομωσίες, εργολάβους, μαγαζιά και μαγαζάκια, για ΧΑΔΑ, ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ, για ταφή και καύση, για ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση, κομποστοποίηση και χίλιες δύο άλλες ορολογίες για να καταλήξουμε όλοι μαζί ότι ένα κείμενο 765 λέξεων που περιγράφει όλα αυτά πρέπει να ξαναγραφεί και να ξαναβρεθούμε και να συμφωνήσουμε, για ένα γενικό πλαίσιο αρχών, που θα μας οδηγήσει στη δημιουργία ενός κοινού μετώπου, το οποίο θα αποφασίσει για μια σειρά δράσεων, που θα προκαλέσει το μαζικό ξεσηκωμό για να, και να, και να, και μέχρι να καταλήξουμε ο νέος ΧΥΤΑ θα ξερνάει καρκίνο στα παιδιά μας.

Σύμφωνα με την παραβολική διδασκαλία εμείς οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας βρισκόμαστε σε μία σπηλιά και κάποιοι σπρώχνουν στο άνοιγμά της ένα τεράστιο βράχο που σε λίγο θα τη φράξει οδηγώντας μας στο σκοτάδι, στην ασφυξία και στο ΘΑΝΑΤΟ!

Και εμείς θέλοντας να αποφύγουμε το θάνατο συζητάμε αν θα είναι ακαριαίος, μοιραίος, αιφνίδιος, ξαφνικός, άμεσος ή έμμεσος. Και κάποιοι πιο θαρραλέοι πηγαίνουν να σπρώξουν το βράχο να μη κλείσει το άνοιγμα και οι άλλοι οι μπρατσαράδες γελούν με τους θαρραλέους που δεν τα κατάφεραν και πάνε εκείνοι με τη σειρά τους να σπρώξουν το βράχο και πίσω τους περιμένουν οι άλλοι με τους γκασμάδες να πάνε χαρούμενοι όταν έρθει η σειρά τους να καταφέρουν αυτοί να σπρώξουν τον βράχο, που δεν κατάφεραν οι υπόλοιποι… Ο τεράστιος βράχος για να μην «σφραγίσει» τη σπηλιά μας θέλει και τους θαρραλέους και τους μπρατσαράδες και τους… γκασμάδες, που λένε και στη Μυτιλήνη!

Και αφού το ανακαλύψαμε στο παραένα, βρήκαμε άλλο πεδίο αντιπαράθεσης, τι θα κάνουμε το βράχο, αφού τον βγάλουμε από τη… μέση. Θα τον σπρώξουμε αριστερά, δεξιά, στον… ουρανό, θα τον σπάσουμε κομμάτια, κομματάκια, θα τον κάνουμε χαλίκι ή αμμοχάλικο… Και μέχρι να το αποφασίσουμε και αυτό οι εργολάβοι θα μετρούν τα κέρδη τους πάνω από τους τάφους μας! 

Aς αφήσουμε λοιπόν τα μικρά που μας χωρίζουν και ας καταπιαστούμε με το μεγάλο που θα μας ενώσει και θα φέρει τον μαζικό ξεσηκωμό του κόσμου. Μόνο αυτό μπορεί να σταματήσει τις δυσμενείς εξελίξεις και θα αλλάξει τα δεδομένα. Ας αφήσουμε τις κομματικές ταμπέλες στην άκρη, ας αφήσουμε τα μαγαζάκια για να μας ακούσει ο απλός λαός που νοιάζεται για το σπίτι του και με κάθε σπίτι που θα σώνεται, θα σωθεί στο τέλος και η γειτονιά, και η πόλη και στο τέλος να φτάσουμε στη σωτηρία της χώρας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου