27.10.12

ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΕΙΣΑΙ Ο ΗΡΩΑΣ ΜΟΥ!



Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες σημαίνει κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος στην Ελλάδα. Σημαίνει λογοκρισία της ελευθεροτυπίας. Όλοι εμείς που θέλουμε να λεγόμαστε δημοκράτες ελεύθεροι άνθρωποι πρέπει να σταθούμε με τον τρόπο μας στο πλευρό ενός ρεπόρτερ που επιχειρεί να ξεσκεπάσει το σύστημα και τα όργανά του που ευθύνονται για την κρίση στην Ελλάδα. Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό του ανθρώπου που θέλει να αποκαλύψει τους κλέφτες, τους ψεύτες και τους προδότες που έφεραν ένα ολόκληρο έθνος στα πρόθυρα της κατάθλιψης και της αυτοκτονίας. Το εισαγγελικό σώμα αντί να έχει διατάξει τη σύλληψη όλων αυτών που τρία χρόνια υποθάλπουν οικονομικούς εγκληματίες (έγκλημα θεωρείται η φοροδιαφυγή), κυνηγούν το μόνο δημοσιογράφο που τόλμησε να αποκαλύψει τους συντρόφους του Πάγκαλου, αυτούς για τους οποίους λέει τόσα χρόνια ότι «μαζί τα φάγαμε». Αντί να έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για τον Βενιζέλο, τον Παπακωνσταντίνου, που απέκρυπταν τους φοροφυγάδες, οι εισαγγελικές αρχές εξέδωσα ένταλμα σύλληψης για τον άνθρωπο που φανέρωσε τους φοροφυγάδες. Μα τι στα κομμάτια αυτό δεν ψάχναμε τόσο καιρό ως κράτος. Κάποιος να μας υποδείξει τους φοροφυγάδες! Νάτοι, λοιπόν γιατί κύριε εισαγγελέα δεν τους συλλαμβάνετε; Αλλά αντί αυτού διατάζετε τη σύλληψη αυτού που σας τους υπέδειξε. Με ποια αιτιολογία; Την παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων! Τι μας λέτε ρε; Όταν πριν μήνες το ΣΔΟΕ δημοσίευε ονόματα φοροφυγάδων δεν υπήρχε παραβίαση των προσωπικών δεδομένων! Η Δημοκρατία είναι ίση απέναντι σε όλους. Αυτό που υπηρετείτε εσείς, πολιτικοί, νομικοί, εισαγγελείς γραμματείς και φαρισαίοι δεν είναι Δημοκρατία. Είναι η ντροπή της Δημοκρατίας. Επιτέλους πρέπει να ξυπνήσουμε! Αύριο στην μεγάλη επέτειο του «ΟΧΙ» πρέπει να πούμε «ΟΧΙ» στο νεοφασισμό που προσπαθούν να επιβάλουν οι εκπρόσωποι ενός σάπιου πολιτικού συστήματος! Υπάρχουν έντιμοι βουλευτές! Ας το αποδείξουν… Πως; Αυτοί ξέρουν καλύτερα τον τρόπο από εμάς. Να ζητήσουν άρση της ασυλίας όσων εμπλέκονται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Να ασκηθούν διώξεις σε από υπουργούς μέχρι και τον κλητήρα που μπορεί να εξαφάνισε το πρωτότυπο cd.
 
Μην καταδιώκεται το μοναδικό άνθρωπο που τόλμησε να τα βάλει με τη μαφία που λυμαίνεται τη χώρα!  Η ώρα της αντίδρασης του λαού έφτασε! Όσο σιωπούμε τόσο τα λαμόγια, οι απατεώνες και οι βρυκόλακες θα μας πίνουν το αίμα! Εγώ γεννήθηκα Έλληνας και όχι ραγιάς, μα ούτε σκλάβος! Αν κάποιοι μου ζητούν να σκύψω το κεφάλι και να τους φιλήσω τα πόδια, εγώ προτιμώ να τους τα κόψω!
Ας μην αφήσουμε μόνο του τον Κώστα. Στο πρόσωπό του είμαστε όλοι εμείς που θέλουμε να σηκώσουμε το κεφάλι και να κοιτάξουμε τον καταγάλανο ουρανό μας! Είμαστε όλοι εμείς που εκτός από τα χρέη που μας δημιούργησαν τεχνηέντως όλα αυτά τα άθλια υποκείμενα, που λέγονται τραπεζίτες, μεγαλοαφεντικά και μεγαφοροφυγάδες, μας πνίγει το δίκιο μας, που το αναζητούμε και οι νόμοι που φτιάχτηκαν για να προστατεύουν τους δυνατούς, μας φράζουν το στόμα και κινδυνεύουμε να πεθάνουμε από την οργή που ξεχειλίζει μέσα μας. Ο Κώστας Βαξεβάνης είναι ένας από εμάς τους μη βολεμένους, τους μη προνομιούχους, που όλοι θα θέλαμε να είχαμε το θάρρος να ξεσκεπάσουμε εμείς όλους αυτούς τους απατεώνες. Ο Κώστας Βαξεβάνης είναι ο… νέος ήρωας μας. Ας μην τους αφήσουμε να τον θάψουν κι αυτόν μαζί με τους υπόλοιπους!  

ΥΓ. Κάποιοι θα γελάσουν, θα λοιδορήσουν, θα βρουν δικαιολογίες, θα πουν συκοφαντίες! Γράμμενους τους έχουμε! Αν τους κοιτάξετε, ακόμη θα καθρεφτίζεται στα μάτια τους ο Πάγκαλος, ο σύντροφός τους, ο μαζί τα φάγαμε!

4.10.12

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ… ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΙ



 Ξεκαθαρίζω από την αρχή πως δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους Τούρκους. Μεγάλωσα με το να μισώ τους Τούρκους, όπως με δίδαξαν τα σχολικά βιβλία, που στην εποχή μου είχαν το ρόλο του προπαγανδιστή. Διαβάζοντας όμως μετέπειτα συνειδητοποίησα ότι όσο κακό έχουν κάνει οι Τούρκοι στους Έλληνες, άλλο τόσο έχουμε κάνει και εμείς σε αυτούς κατά την πάροδο των χρόνων ή των αιώνων! Πρόσφατα διάβασα σε ένα ιστορικό μυθιστόρημα που αναφέρεται στην συμβίωση των Ελλήνων και των Τούρκων στην Κωνσταντινούπολη, πως την οικονομία της Πόλης την έλεγχαν οι Έλληνες μέσω του Εμπορίου και οι Τούρκοι μέσω της παραοικοκονομίας, από λαδώματα, μπαξίσια κ.α.
Ίσως το μεγαλύτερο κακό που έχουν κάνει οι Τούρκοι στους Έλληνες κατά την τουρκοκρατία δεν είναι άλλο από ότι μας έμαθαν αυτού του είδους τις συναλλαγές…
Δεν γνωρίζω αν το είχαμε και εμείς στο αίμα μας από πριν, αλλά στα 200 χρόνια σκλαβιάς πέρασε στο dna μας! Και κάπως έτσι πέρασε και στο σημερινό dna των πολιτικών μας, των επιχειρηματιών και πάει λέγοντας.
Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου ας πούμε υπουργό πρώτης γραμμής, να διακινδυνεύσω την υστεροφημία μου, για όλα τα εκατομμύρια του κόσμου! Πόσα μπορεί να χρειάζεται ένας άνθρωπος για να ζήσει μια άνετη ζωή. Πόσα χρειάζεται για να ξεπουλήσει πατρίδα, ιδανικά, οικογένεια, τιμή!
Πως μπορεί ένας συνταγματολόγος να κρύβει τους φοροφυγάδες, τι αποζητά από αυτούς ή πόσο όμοιος μπορεί να είναι. Αναρωτιέμαι έγινε συνταγματολόγος μόνο και μόνο για να γνωρίζει τους νόμους και να γλιτώνει από τις παρανομίες του.
Και αν σε μία χώρα, πολιτικοί, επιχειρηματίες, πανεπιστημιακοί είναι τόσο διαβρωμένοι, τι αν περιμένουμε από τον απλό λαό.
Όχι όμως ο απλός λαός έχει ακόμη συναισθήματα και καταφέρνει στον πιο μεγάλο του πόνο ακόμη και να χαρίζει ζωή, την ίδια ώρα που κάποιοι έχουν πουλήσει την ψυχή τους στον Διάβολο.
Κάποιοι απλοί Έλληνες παραδίδουν μαθήματα ανθρωπιάς, σαν τους δύο γονείς που έχασαν το μόλις οκτάμηνο κοριτσάκι τους, αλλά μέσα στον πόνο τους χάρισαν την καρδούλα του σε ένα άλλο παιδάκι, χάρισαν ζωή σε ένα άλλο αγγελούδι, δίνοντας μια νέα ελπίδα σε αυτή τη χώρα. Μα όλοι το ίδιο θα έκαναν θα μου πείτε! Αμφιβάλω ο συνταγματολόγος ίσως να την πουλούσε ή να την φορολογούσε…

ΥΓ. Mαθαίνω πως και στην πόλη μου υπάρχουν κοράκια που ζουν από τον ανθρώπινο πόνο. Ανθρωπάκια ελεϊνά, που τολμούν κιολάς να το παίζουν κριτές κάποιων! Αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθούν...