26.8.12

Η ΜΑΥΡΙΛΑ ΕΝΟΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΥΡΗ… ΜΟΙΡΑ ENOΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ


Γεννήθηκα στη χώρα που γέννησε η δημοκρατία, αλλά από μικρός έμαθα πως κάποιοι έχουν αποκλειστικά δικαιώματα επάνω της. Για τους υπόλοιπους υπάρχουν μόνο υποχρεώσεις να υπηρετούν τη δημοκρατία των λίγων. Δεν χρειάζεται να είσαι μαύρος, ή μετανάστης στην Ελλάδα για να νιώσεις τον ρατσισμό. Είναι κάποιοι που σε βλέπουν μαύρο, έτσι κι αλλιώς…
Τον ρατσισμό και φασισμό, που βγάζουν οι άλλοι επάνω μας, τον βγάζουμε με τη σειρά μας σε κάποιες άμοιρες ψυχές που πίστεψαν πως στην Ελλάδα του φωτός και του πολιτισμού (πανάθεμά μας) θα επούλωναν τις πληγές που τους άνοιξε η ίδια τους η πατρίδα…

Μια μαρτυρία ενός στρατιώτη από το στρατόπεδο της Κορίνθου!

"Είμαι στρατιώτης από 6ο σύνταγμα πεζικού Κορίνθου, βρίσκομαι στο στρατόπεδο εδώ και 15 μέρες μετά από μετάθεση. Θα ήθελα να σας δώσω μια πλήρη εικόνα του τι γίνεται εκεί μέσα, όπως και για ποιο λόγο μας μεταθέσανε στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, διότι αυτές τις μέρες έχω ακούσει τα πάντα από τα ΜΜΕ και την προπαγάνδα της Χ.Α. Ας με συγχωρέσετε για τον όγκο του κειμένου.

Λοιπόν, εδώ και 2 βδομάδες όλοι μας είμαστε με 3, μάξιμουμ 4 ώρες ύπνο την ημέρα, οι “βαθμοφόροι” σε κατάσταση πανικού φτύνουν όλοι μέρα διαταγές και δίνουν φυλακές για ψηλού πήδημα, μας έχουν βάλει να καθαρίσουμε και να γυαλίσουμε όλο το στρατόπεδο και τις εγκαταστάσεις του. Από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ κουβαλάμε ό,τι εξοπλισμό, έπιπλα κτλπ έχει μέσα το στρατόπεδο. Είμαστε γύρω στα 80 άτομα, μέσα σε πλήρη εξάντληση. Πολλές φορές κατά την διάρκεια της μεσημεριανής αναφοράς παιδιά λιποθυμάνε από την κούραση...οι “ανώτεροι μας” το μόνο που κάνουν είναι να λένε “παρτον στο αναρρωτήριο”. Την τετάρτη τα ξημερώματα προς πέμπτη 12:30 η ώρα πέσαμε για ύπνο κομμάτια όλοι μας. Στις 2 παρά δέκα έρχονται και μας ξυπνάνε λέγοντάς μας πως έρχεται ο μέραρχος για επιθεώρηση, ντυνόμαστε βγαίνουμε έξω για αναφορά τέρμα εξαντλημένοι όλοι μας. Δεκάδες κλούβες των ΜΑΤ αρχίζουν και περνάνε μέσα στο στρατόπεδο όπως επίσης και λεωφορεία με μετανάστες μέσα. Σας υπενθυμίζω πως μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα για το τι πρόκειται να γίνει...Αρχίζουν και περιφράζουν 3 λοξούς με συρματοπλέγματα και τα ματ αρχίζουν να “ξεφορτώνουν” τους μετανάστες ρίχνοντας τους φάπες, μπινελίκια και κλοτσίδια. Εμάς μας χώνουν να βοηθήσουμε στην περίφραξη και στο κουβάλημα ( κλασσικά ). 3 η ώρα τα ξημερώματα, μετά από 2 ώρες και αν ύπνο...δουλεύαμε μέχρι την επόμενη μέρα το απόγευμα. Το πρωί έγινε ένας καβγάς μεταξύ των φυλακισμένων και τα ΜΑΤ μπήκαν μέσα στα λουτρά που κάνανε μπάνιο και τους σαπακιάσανε στο ξύλο όλου. Κατά της 9 η ώρα το πρωί χρυσαυγίτες αρχίζουν και μαζεύονται σαν τα σκουλήκια έξω από την πύλη του στρατοπέδου, δίνεται η εντολή να φύγουν οι φαντάροι από την κεντρική πύλη και να μπουν τα ΜΑΤ στη θέση τους, αργότερα ακολούθησαν κάποιες μικρο συμπλοκές μεταξύ των μπάτσων και των χρυσών αυγών. Την πέμπτη το βράδυ πετάξανε εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στο στρατόπεδο με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά και να τρέχουμε να την σβήσουμε, ο δήμαρχος κόβει την υδροδότηση του στρατοπέδου με αποτέλεσμα να παίρνουμε νερά από το καψιμί που λόγω των μπάτσων κάποια στιγμή τελείωσαν και αυτά.

Θα σας περιγράψω άλλο ένα σκηνικό που είδα χθες το απόγευμα κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης έξω από την κεντρική πύλη, το οποίο αν είχα κινητό με κάμερα δε θα δίσταζα να το τραβήξω...Ενώ έξω απο την πύλη γίνεται η συγκέντρωση, σε κάποια φάση βλέπω ΜΕΣΑ στο στρατόπεδο που απαγορεύεται να μπούνε όχι μόνο πολίτες αλλά και μπάτσοι ένα από τους επικεφαλής της χρυσής αυγής “με την μαύρη μπλούζα και τα αρχαία ελληνικά γράμματα” και τον μαίανδρο, να συνομιλεί με έναν επικεφαλή των ΜΑΤ και του στρατού – το τονίζω – ΕΝΤΟΣ του στρατοπέδου...

Απορώ με την απόφαση του δημάρχου να κόψει το νερό στο στρατόπεδο, εδώ μιλάμε για πρόθεση ανθρωποκτονίας και εντάξει εμείς οι φαντάροι και οι μπάτσοι κάπως θα μας βολέψουν, τις υπόλοιπες 800 ψυχές εκεί μέσα ποιος θα τις βολέψει;".

19.8.12

ΒΡΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΩΝ 35.999.900.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


Δηλαδή πόσο έκλεψε το δημόσιο ο μαγαζάτορας στην Ύδρα. 1000 ευρώ. Όλο το χρόνο να έκλεβε από τόσο, που είναι φύση αδύνατον να έχει τόση δουλειά, θα έπιανε τις 400.000 και άλλοι 1000 να είναι σαν και αυτόν μας κάνουν 4.000.000!
Όλα τα άλλα ρε καραγκιοζάκια της πολιτικής και της κατευθυνόμενης ενημέρωσης που λείπουν μέχρι τα 360 δισ. του χρέους ποιος τα πήρε, ποιος ευθύνεται για αυτά;
Σαν άλλοι Πάγκαλοι πέσατε σε έναν ανθρωπάκο να του ρίξετε το φταίξιμο για το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας.
Μυρμηγκάκι φοροδιαφυγής είναι ο άνθρωπος μπροστά στα μαμούθ που τόσα χρόνια λυμαίνονται την οικονομία της χώρας μας. Και τους ξέρετε όλοι εσείς ποιοι είναι οι πραγματικοί κλέφτες, γιατί μαζί τους συνομιλείτε, κάνετε συναλλαγές, τρώτε, πίνετε και γελάτε σε βάρος ενός λαού που προσπαθεί μάταια να βγάλει τα προς το ζην.
Η Λερναία Ύδρα της φοροδιαφυγής έχει την ουρά της στην ταβέρνα της Ύδρας και τα κεφάλια στην αγκαλιά του πολιτικού συστήματος και τις offshore, έγραψε στο twitter o Βαξεβάνης και μέσα σε15 λέξεις είπε πως έχει η όλη κατάσταση. Τα δικά σας μυαλά που κυβερνάτε αυτόν τον τόπο γιατί δεν πράττετε λοιπόν τα δέοντα. Να κόψετε πρώτα τις κεφαλές και η ουρά θα «πεθάνει» μόνη της. Μήπως γιατί μέσα σε αυτές τις κεφαλές βρίσκεστε και εσεις.
Κανείς δεν συμφωνεί με την πράξη του μαγαζάτορα να μην κόβει αποδείξεις, ούτε και με τον αποκλεισμό του Αστυνομικού Τμήματος από τους διαμαρτυρόμενους πολίτες. Δεν είναι πράξη αντίστασης ή αντίδρασης. Είναι πράξη αγανάκτησης, ενός σάπιου συστήματος, ενός υπερβατισμού των κρατικών οργάνων να συλλάβουν τον «μεγαλοφοροδιαφυγά» εστιάτορα να τηρήσουν και την τελευταία λέξη του νόμου, όταν σε ανάλογες περιπτώσεις μεγαλοεπιχειρηματίες και εργοστασιάρχες μόνο που δεν τους αρχίζουν στις καρπαζιές, μόλις ακούσουν για αυτόφορο.
«Τη στιγμή που υπάρχουν πολίτες οι οποίοι υφίστανται τις βαρύτατες συνέπειες της κρίσης και των δράσεων που απαιτούνται για να εξυγιάνει η Ελλάδα την οικονομία της και να ανακτήσει την αξιοπιστία της, θα πρέπει όλοι, όποιοι και αν είναι αυτοί, να αναλάβουν το ηθικό και πρακτικό μερίδιο που τους αναλογεί και να μη στέκονται εμπόδιο στην εφαρμογή των νόμων και στην επιτυχία της χώρας». Τάδε έφη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Κεδίκογλου για τα συμβάντα στην Ύδρα. Μπράβο αφού βρήκατε και συλλάβατε αυτόν που «έκλεβε» τα 400.000 ευρώ βρείτε τώρα και τους υπόλοιπους κλέφτες των 359.999.600.000 δισ. να σώσουμε την Ελλάδα. Βρε ΟΥΣΤ!

16.8.12

ΤΣΟΥΖΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΤΑΝ ΤΟ «ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ» ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ!


Κακά τα ψέματα σε κανέναν δεν αρέσει να τον ελέγχουν και να τον παρακολουθούν. Όπως αντίθετα η αλήθεια είναι ότι όλοι στη ζωή μας έχουμε διαπράξει κάποια μικρή… παρανομία. Όπως να κλέψουμε μια σοκολάτα από ένα περίπτερο. Άλλωστε το λέει και η παροιμία, « το ξένο είναι πάντα πιο γλυκό».
Κατά συνέπεια λοιπόν ο έλεγχος είναι αυτός που μπορεί να σταματήσει την παρανομία! Σε αυτό το επίπεδο λοιπόν προσωπικά ο έλεγχος δεν με ενοχλεί. Αρκεί να μπορώ να σκέφτομαι και να εκφράζομαι ελεύθερα…
Σε αυτή τη λογική δεν με ενοχλεί η ύπαρξη της κάμερας στους δημόσιους χώρους. Γιατί απλά δεν κάνω κάτι παράνομο και δεν έχω κάτι να κρύψω. Δεν είμαι αντίθετος γιατί ο έλεγχος και η παρακολούθηση γίνεται για τη δική μου προστασία. Αυτή είναι η θετική πλευρά. Δεν αναπτύσσω την αρνητική πλευρά γιατί λίγο πολύ την γνωρίζουμε όλοι και δεν είναι αυτό το θέμα μου.
Όταν θέλουμε να υπάρχει έλεγχος και παρακολούθηση θα πρέπει να γίνεται παντού ακόμη και σε αυτούς που ελέγχουν…
Και εξηγούμαι τι εννοώ! Βρέθηκα πριν κάποιες μέρες πάλι με το φίλο μου τον Αστυνομικό και είχαμε μια «πολιτισμένη» κουβέντα σχετικά με το ρόλο του δημοσιογράφου και την καταγραφή από την πλευρά του ενός συμβάντος στο οποίο συμμετέχει η Αστυνομία. Στο βλέμμα του διέκρινα για μια ακόμη φορά τον ειρωνικό τόνο της εξουσίας, που όταν χάσει την ψυχραιμία του γίνεται απειλητικός ακόμη και για φίλους…
«Παλιά τρελαινόμασταν όταν κάναμε μια σύλληψη και πίσω μας ακούγαμε τη φωνή του δημοσιογράφου ή βλέπαμε τη λάμψη του φλας. Τώρα πια δεν μας καίγεται καρφί»! μου απάντησε στην ερώτηση τι γίνεται με την… ψιλοβεντέτα που είχε ξεκινήσει στο Σύνταγμα με τους δημοσιογράφους.
«Εντάξει όλοι τώρα έχουν ένα κινητό και μπορούν να σε τραβήξουν φωτογραφία ή βίντεο», του απαντώ! «Είναι η άλλη πλευρά του Big Brother», συμπληρώνω!
«Μα ξέρεις τι είναι να προσπαθείς να κάνεις τη δουλειά σου και να έχεις τον άλλον πίσω σου να στο παίζει δημοσιογράφος», μου λέει.
«Άμα κάνεις σωστά τη δουλειά σου, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα από κανέναν, αν όμως… παρανομείς, τότε έχεις λόγο να φοβάσαιτον δημοσιογράφο, ακόμη και τώρα που λες ότι δεν σας καίγεται καρφί» του απαντώ εγώ!
«Όταν έχεις να κάνεις μία σύλληψη ενός διαρρήκτη, εγκληματία, κουκουλοφόρου», μου λέει, «θα ρίξεις και καμιά σφαλιάρα»
«Και μπουνιές μπορεί να χρησιμοποιήσεις στην πάλη», του αποκρίνομαι, «αρκεί να σταματήσουν όταν πλέον είναι δεμένος πισθάγκωνα».
«Δεν ξέρεις για αυτό μιλάς. Αν ήσουν εσύ στη θέση μου τι θα έκανες δηλαδή» επιμένει ο Αστυνομικός.
«Ίσως να έκανα και χειρότερα, όταν δεν έχω εκπαιδευτεί να αντιδρώ διαφορετικά. Για αυτό δεν έγινα αστυνομικός, αλλά δημοσιογράφος», απαντώ!
«Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι», απαντά ειρωνικά και γελάει…
«Κατά το μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι», ανταπαντώ στον ίδιο τόνο, «αλλά εγώ δηλώνω υπεύθυνα μόνο δημοσιογράφος, εσύ τι δηλώνεις»!
Κάπου εκεί η πολιτισμένη κουβέντα έλαβε τέλος…
Πραγματικά περίμενα από τους νέους Αστυνομικούς να είναι πιο ψύχραιμοι και νηφάλιοι! Καταλαβαίνω την επικινδυνότητα του επαγγέλματός τους, αλλά αυτό δεν τους δίνει το δικαίωμα της όποιας εκτράχυνσης, ή παράβλεψης, ή υπέρβασης των καθηκόντων τους.
Οφείλουν να δέχονται τον έλεγχο, όπως οι ίδιοι τον επιβάλουν στους υπόλοιπους. Ήλπιζα ότι είναι υπερασπιστές των δικαιωμάτων του Πολίτη και όχι απλά σερίφηδες…

9.8.12

ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ…


Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έφτανα σε σημείο να μιλήσω για το χάσμα των γενεών περνώντας πλέον από την άλλη πλευρά, αυτή του κατεστημένου. Πίστευα ότι θα καταλάβαινα τη νέα γενιά τα προβλήματά της, τις αγωνίες της, τις διεκδικήσεις της…
Ο πατέρας μου χωρίς πτυχία, μάστερ και ντοκτορά, μου έμαθε μιλώντας απλά για τη ζωή του, χαϊδεύοντάς με και παίρνοντάς με αγκαλιά – όση ώρα του επέτρεπαν τα αφεντικά του να περνά με την οικογένεια του. Μου μίλησε για τη φτώχεια και την πείνα στο χωριό τα μεταπολεμικά χρόνια, τα πρώτα του παπούτσια στα 14 χρόνια του, για τον ύπνο στην ταράτσα του σπιτιού στα Πετράλωνα με δεκάδες άλλους άγνωστους που ήρθαν στην Αθήνα σαν κι αυτόν από το χωριά τους για μια καλύτερη τύχη.
Με έμαθε για την αδικία, την εκμετάλλευση και την πλεονεξία των ανθρώπων όταν ζήτησε να τον βοηθήσουν να ζήσει, και αυτοί του πέταγαν το σουσάμι από το κουλούρι, φοβούμενοι μη νιώσει όμοιος με αυτούς!
Μου μίλησε για τα όνειρα του  – αυτά τα μικρά, τα ταπεινά – που κοίταξαν κάποιοι να στα διαλύσουν πρόωρα, αλλά δεν παραδόθηκε, πάλεψε και με μεγάλωσε…
Για όλα αυτά είχε δίκιο όταν μου έλεγες πρόσεχε παιδί μου, να είσαι πάντα έτοιμος!
Τη σημερινή νεολαία όμως! Πόσο την ετοιμάσαμε. Πόσοι σπουδαγμένοι, άνθρωποι του πνεύματος και των γραμμάτων μίλησαν στα παιδιά τους για τα δικά τους παιδικά, εφηβικά και νεανικά χρόνια.
Απλά τα μπούκωσαν με τριγλυκερίδια,  τα έλουσαν στη κολόνια, τους γέμισαν τα πορτοφόλια, τους έδωσαν τα κλειδιά του αυτοκινήτου και τα έβγαλαν «έτοιμα» στην κοινωνία…
Έτοιμα να χαρούν τη ζωή χωρίς καν να τη γνωρίζουν και από τις δύο όψεις της. Και από την καλή και από αυτή που θα ζήσουν τα επόμενα, ελπίζω, και όχι υπόλοιπα χρόνια της ζωής τους. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι γυρνώντας «μεθυσμένα» από τα γεμάτα μπουζούκια ζωή, να μην τους παρενοχλούν, και τους κλέβουν άνθρωποι πεινασμένοι και ξεριζωμένοι που κάποιοι τους πέταξαν εδώ χωρίς στον ήλιο μοίρα. Οι εξαθλιωμένοι τους χαλάνε την εικόνα της χώρας και όχι οι γραβατάκηδες κοντοκουρεμένοι που επέτρεψαν  να υπάρχουν πεινασμένοι και εξαθλιωμένοι άνθρωποι που κοιμούνται στα παγκάκια και στις πλατείες.
Πάντα είναι σωστές οι διεκδικήσεις της νέας γενιάς! Αρκεί να έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει γύρω της! Όποιος θέλει να προοδεύσει θα το πετύχει με κόπο 9 στις 10 φορές! Όποιος θέλει να καταστρέψει το κάνει αβασάνιστα… 
Αναθεματίζει για την πουτάνα τη ζωή, αυτός που τα περιμένει όλα έτοιμα! Ο αγωνιστής σκύβει το κεφάλι, από πείσμα και νεύρο και την ξαναφτιάχνει... αν όχι για αυτόν για τον επόμενο!
Πόσο δίκιο είχες ρε πατέρα, γιατί τα δικά σου μάτια τα είχαν δει όλα, και κάθε τι το ζύγιζες με την πρώτη ματιά. Ενώ τα δικά μου πετάριζαν από δω και από κει.
Και τώρα που ζυγίζουν και τα δικά μου λέω να μεγαλώσω πιο σωστά το δικό μου γιο. Αυτό είναι το όνειρό μου!

7.8.12

MAΛΑΚΑ ΜΟΥ ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΨΑΝ...


Επιτέλους βάλτε ένα τέλος στην κοροϊδία, στην υποκρισία. Και επιτέλους όλοι εμείς ας ξυπνήσουμε και ας μην πιστεύουμε κάθε τι που μας πλασάρουν για να ξεχάσουμε τον πόνο και τα βάσανά μας.
Συνομίλησα χθες με αστυνομικό που συμμετέχει στο περίφημο σχέδιο «Ξένιος Ζευς». Και αυτός πεπεισμένος ότι αυτή τη φορά κάτι θα γίνει. Οι αστυνομικοί ξεχύθηκαν στην πλατεία Θεάτρου, στο Μεταξουργείο και στον Αγ. Παντελεήμονα και μαζεύουν όποιον μαυρούλη βρουν. Με χαρτιά ή χωρίς. Τους στοιβάζουν στα λεωφορεία και τους μεταφέρουν στο Αλλοδαπών, στην Αμυγδαλέζα, και σε στρατόπεδα στην Θράκη και στην Καβάλα. Μια διαδικασία που ακόμη και για όσους έχουν χαρτιά παίρνει στην καλύτερη μία δύο ημέρες, για να αφεθούν ελεύθεροι, και άλλες πέντε έξι μέρες για να συνέλθουν από το σοκ της απέλασης όλοι αυτοί οι κατατρεγμένοι, που κρύβονται στις τρώγλες τους.
6000 χιλιάδες αλλοδαποί έχουν συλληφθεί από την Αστυνομία, θριαμβολόγησε ο φίλος μου ο Αστυνομικός!
Στην πρώτη μου ερώτηση όμως το χαμόγελο κόπηκε: «Πόσους τους υπολογίζεται τους παράνομους αλλοδαπούς;». «Αδιευκρίνιστος ο αριθμός», ήταν η πρώτη του απάντηση, για να τη βελτιώσει στη συνέχεια,  «500 με 600 χιλιάδες»! Στη δεύτερη ερώτησή μου κατέβασε το κεφάλι: «Και πόσοι απελάθηκαν από αυτές τις 6000 χιλιάδες;». «Εκατό» μου απάντησε και μου κόπηκε και μένα το χαμόγελο, αλλά η διορθωτική του απάντηση μου έκοψε τη μιλιά! «Και αυτοί δεν ήταν από την επιχείρηση σκούπα. Ήταν από προηγούμενες επιχειρήσεις. Ξέρεις έχει κάποιες διαδικασίες. Να έρθεις σε συνεννόηση με τις πρεσβείες, οι οποίες αρνούνται ότι είναι δικοί τους. Να υπάρξει ταυτοποίηση των στοιχείων τους με συγγενείς τους στην πατρίδα τους, όταν τους βρουν και όπως καταλαβαίνεις παίρνει χρόνο».
Πραγματικά τρόμαξα. Δηλαδή κάνοντας έναν απλό υπολογισμό βγαίνουν τα εξής συμπεράσματα. Θέλει η Αστυνομία τουλάχιστον περί τις 100 ημέρες αδιάκοπων ερευνών και δουλειάς για να μαζέψει τις 600.000 παράνομους αλλοδαπούς. Αφού τους συγκεντρώσει στους διάφορους καταυλισμούς θα πρέπει να έρθει σε συνεννόηση με τις πρεσβείες των κρατών τους για να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων τους και να αρχίσει ο επαναπατρισμός τους. Η συχνότητα απέλασης είναι περίπου 150 την εβδομάδα. Δηλαδή θα χρειαστούν περίπου τα 80 χρόνια για να απελαθούν αυτές οι 600.000 παράνομων μεταναστών.
Όπως κατάλαβε και ο φίλος μου ο Αστυνομικός μάλλον περί κοροϊδίας γίνεται με τον τρόπο που γίνεται. Γιατί ακόμη και αν τους συγκεντρώσεις αυτούς τους 600.000 χιλιάδες σε καταυλισμούς και τους απαγορεύεις να μετακινηθούν θα πρέπει να τους ταϊζεις, να τους προμηθεύεις νερό, να τους εξασφαλίσεις ανθρώπινες συνθήκες επιβίωσης. Ποιος από εμάς πιστεύει ότι αυτό μπορεί να γίνει! Και άντε και τους μαζεύεις τμηματικά και τους απελαύνεις. Από τη στιγμή που δεν ασφαλίσεις τα σύνορα σου, είναι σίγουρο πως μέχρι να διώξεις τις 600.000 παράνομους, άλλοι τόσοι θα έχουν μπει παράνομα και πάλι στη χώρα σου!
Είναι ευκολονόητο λοιπόν ότι πρόκειται για άλλη μια κοροϊδία, παραπλάνηση των πολιτών. Γιατί μόλις τις δύο ημέρες τα «συμβατικά» ΜΜΕ, ραδιόφωνα και κανάλια, για να κάνουν απλά τη δουλειά τους, βγάζουν «απεγνωσμένους» Ελληνάρες που λένε ότι «επιτέλους ανάσαναν. Ότι ξεβρόμισε ο τόπος! Ότι πλεόν κυκλοφορούν ελεύθερα στο δρόμο»! Τόσο σανό μασάνε… Και η εκάστοτε κυβέρνηση, ο εκάστοτε πρωθυπουργός, και ο εκάστοτε υπουργός κορδώνεται, χαμογελάει στα φλας που ανάβουν και μέσα από τα δόντια του σιγοψιθυρίζει: «Μαλάκα Έλληνα πάλι σε κορόιδεψα»…